Šport > Zimski športi
210 ogledov

Fak daleč od Pyeongchanga 2018

Jakov Fak Profimedia
Fillon Maillet zmagovalec individualne tekme.

Francoz Quentin Fillon Maillet je zmagovalec moške 20-kilometrske posamične olimpijske biatlonske tekme v Pekingu. Kljub dvema zgrešenima tarčama je za 14,8 sekunde ugnal Belorusa Antona Smolskega, ta je zadel vseh 20 strelov, in za 31,1 branilca naslova Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja, ki je bil na strelišču prav tako nenatančen dvakrat.

Tridesetletni Francoz, ki je v karieri na svetovnih prvenstvih osvojil že deset odličij, je na olimpijski tekmi prepričal predvsem s hitrim tekom in si priboril prvo olimpijsko zlato.

Slovenski tabor z dosežki ne more biti povsem zadovoljen. Vloga kandidata za visoka mesta je vnovič pripadla 34-letnemu Jakovu Faku, ki je pred štirimi leti presenetil prav v tej disciplini in tam osvojil srebrno kolajno. Do odličja je takrat prišel z brezhibnim streljanjem.

V Pekingu pa si je Fak pristreljal tri kazenske minute, kar je bilo preveč za viden dosežek. Končal je na 29. mestu. Miha Dovžan je bil brezhiben na prvih treh streljanjih, nato pa zgrešil dva strela in bil 38. Debitant na igrah Lovro Planko je zasedel 46. mesto, Rok Tršan pa 54.

Biatlonce zdaj čakata dva dneva premora, nato pa se program nadaljuje s sprintoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice