Šport > Zimski športi
22828 ogledov

O farsi z dresi spregovoril legendarni kontrolor ter udaril po svojem nasledniku

Sepp Gratzer Profimedia
Sepp Gratzer je dal jasno vedeti, kaj si misli o svojem nasledniku.

Saga o blamaži s skakalnimi dresi s tekme mešanih ekip na Olimpijskih igrah dobiva iz ure v uro novo poglavje. Kontrolorka Agnieszka Baczkowska je namreč na tekmi diskvalificirala kar pet zvezdnic smučarskih skokov ter tako Nemčiji, Avstriji, Japonski in Norveški uničila sanje o medalji.

Po diskvalifikaciji Sare Takanashi, Daniele Iraschko-Stolz, Katharine Althaus, Anne Odine Stroem ter Silje Opseth sta tako olimpijske medalje senzacionalno osvojili reprezentanci Rusije in Kanade, poljska kontrolorka pa se je znašla na udaru najmočnejših skakalnih ekip. Medtem ko je Japonka priznala svojo napako, so ostale "oškodovane" reprezentance prešle v ofenzivo.

Sara Takanashi | Avtor: Epa Epa

Poljakinja se je sicer branila, da so vse skakalne reprezentance dobile natančno obrazložitev diskvalifikacije, da pa sama o podrobnostih ne sme govoriti. Razkrila pa je, da so nekatere kršitve bile očitne celo s prostim očesom ter da je imela ena izmed tekmovalk kar za deset centimetrov prevelik dres.

Z odločitvijo o diskvalifikaciji se je strinjal priznani francoski strokovnjak za drese Frederic Zoz, ki je poudaril, da je njemu dosti bolj sumljiva sobotna tekma, ko so omenjene tekmovalke že nastopile z nepravilnimi dresi in so rezultati obstali, kot pa ponedeljkova tekma, ko so bile vse skakalke povsem upravičeno diskvalificirane.

Frederic Zoz Smo bili okradeni? Šport Saga se nadaljuje, strokovnjak opozarja, da so Slovenijo okradli za eno medaljo

Zdaj pa se je odločil svojo sodbo podati tudi legendarni Sepp Gratzer, ki vsekakor velja za največjo avtoriteto na tem podoročju, saj je vse do konca pretekle sezone opravljal vlogo kontrolorja opreme pri moških skokih, preden ga je pred letošnjo sezono nasledil Mika Jukkara.

In prav njegov naslednik naj bi bil kriv za celotno farso, povzema Gratzerjev intervju za Tiroler Tageszeitung Siolov Sportal. "Občutek imam, da želi vse spremeniti čez noč. To, kar se je zgodilo v Pekingu, je bila katastrofa,"  so njegovo sodbo povzeli pri Sportalu.

Sepp Gratzer | Avtor: Epa Epa

Njegova izjava se zdi morda nekoliko nepravična, saj so se vse diskvalifikacije dogajale v ženskih vrstah, kjer je opremo preverjala prej omenjena Poljakinja, toda Gratzer je pojasnil svojo sodbo.

Jukkara naj bi namreč želel, da se na tekmi vpelje tak način merjenja, kot se izvaja pri moških, dekleta pa tega niso bila vajena: "Videti je, da želi izpeljati nadzor opreme na drugačen način. Zame ni pravi mož za to delo v tem trenutku," je bil neposreden Gratzer, ki je za konec še poudaril, da kontrola materiala nikoli ne sme biti osrednji fokus tekme.

Katharina Althaus Gnev Šport "Fis je uničil vse, uničili ste ženske smučarske skoke!" Sara Takanashi Prekinila molk Šport Medtem ko kolegice napadajo Fis, je Japonka ubrala drugo pot Daniela Iraschko-Stolz Sporni dresi Šport Diskvalificirana Avstrijka kontrolorko postavila na laž
Komentarjev 2
  • Buča Pepa 08:45 10.februar 2022.

    Sepp naj bo kar tiho, on je vedno pogledal skozi prste Avstricem, Nemcem in Poljakom. Kar so sejali, sedaj žanjejo. Zaradi njega je moral Tepeš zapustiti moške skoke, ker je vedel za njegove rabote.

  • Avatar Annsialla27
    Annsialla27 23:41 09.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice