Šport > Olimpijske igre
2261 ogledov

Slokarjeva zaostala 22 stotink za olimpijsko zmagovalko

Petra Vlhova Profimedia Petra Vlhova se je do zmage prebila z osmega mesta po prvi vožnji.
Slovenka Andreja Slokar je olimpijski slalom končala na petem mestu (+0,22). Do odličja ji je zmanjkala desetinka.

Petra Vlhova iz Slovaške je nova olimpijska prvakinja v slalomu. Najboljša slalomistka sezone se je na vrh zavihtela z osmega mesta po prvi vožnji. V finalu je veliko pridobila tudi srebrna Avstrijka Katharina Liensberger, ki je bila po polovici tekme sedma. Bron si je prismučala Švicarka Wendy Holdener.

 | Avtor: Epa Epa

Najboljša Slovenka Andreja Slokar je za kolajno zaostala zgolj desetinko sekunde na petem mestu (+0,22). Druga slovenska finalistka Ana Bucik je bila 11. (+1,69).

Vlhova je na zimskih igrah na smučišču v Yanqingu na Kitajskem spisala zgodovino. Osvojila je prvo olimpijsko kolajno v alpskem smučanju za Slovaško.

Slovenki Meta Hrovat in Neja Dvornik sta odstopili v prvi vožnji.

Po polovici tekme je bila v najboljšem položaju Nemka Lena Dürr, ki je imela tri stotinke prednosti pred Švicarko Michelle Gisin. Sara Hector, aktualna olimpijska prvakinja v veleslalomu, je zaostala 12 stotink.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa
Slalomska olimpijska prvakina iz Sočija in štirikratna svetovna prvakinja Mikaela Shiffin je odstopila že po nekaj vratih in tako ostala brez olimpijske uvrstitve v obeh tehničnih disciplinah. Petra Vlhova, ki je v letošnji sezoni dobila kar pet od sedmih slalomov, je bila po prvi vožnji šele na osmem mestu (+0,72).

Andreja Slokar je postavila četrti čas prve vožnje (+0,47), Ana Bucik je bila 14. (+1,56). Slednja je v finalu znova pritisnila na plin in pridobila tri mesta, medtem ko je Slokarjeva eno izgubila. 

Petra Vlhova je v finalu pokazala povsem drugačen obraz in se z najhitrejšo drugo vožnjo dokopala do olimpijskega zlata. Razlike pri vrhu so bile zelo majhne, srebrna Katharina Liensberger, sedma po prvi vožnji, je bila od Vlhove počasnejša za osem stotink, bronasta Wendy Holdener pa 12.

Brez odličja je ostala Lena Dürr (+0,19), malo pa je v finalni vožnji zmanjkalo tudi Andreji Slokar, ki je bila peta (+0,22). Štirindvajsetletna Ajdova je ključno prednost zapravila v spodnjem delu, po napaki pa je že ob prihodu v cilj zgrešila najboljše tri. 

Andreja Slokar | Avtor: Profimedia Profimedia

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.  

Ana Bucik | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 1
  • Janez_53 21:54 09.februar 2022.

    Novinar Ž.J. pravi, da je Slokarjeva "...po napaki pa je že ob prihodu v cilj zgrešila najboljše tri". Vprašanje za novinarja: Ali bi jih morala zadeti??? Če bi jih zadela, bi potem dobila eno ali vse tri medalje?