Šport > Zimski športi
510 ogledov

Kar šest Slovencev si je danes okoli vratu nadelo kolajne

smučarski skoki
1/7
Profimedia
Zgodovinski dan za slovenske ljubitelje športa.

Na olimpijskih igrah v Pekingu je bil prav poseben dan za slovenski šport. Kar šest slovenskih olimpijcev je na treh različnih slovesnostih prejelo odličja.

Kot prvi so Zdravljico za zlato kolajno na ekipni mešani tekmi poslušali Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc. Omenjena četverica je prepričljivo premagala vso konkurenco in že v ponedeljek prišla do tretjega odličja za Slovenijo na teh olimpijskih igrah. Za prva dva sta prav tako poskrbeli skakalki, Bogatajeva je bila namreč najboljša na posamični tekmi, Križnarjeva pa tretja.

Če so slovenski navijači medalje v smučarskih skokih morda pričakovali, pa je veliko presenečenje na paralelnem veleslalomu pripravila deskarka Gloria Kotnik, ki se je prvič na tekmi na najvišji ravni prebila med najboljšo trojico. Doslej je v svetovnem pokalu najvišje posegla po četrtem mestu. Velenjčanka, ki zdaj živi v Celju, je svoj uspeh pospremila zelo čustveno.

Gloria Kotnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Zelo blizu tretje slovenske zlate kolajne je bil Tim Mastnak. Le še tri vratca so ga ločila od naslova olimpijskega prvaka, a je nato storil napako, po njej je izgubil finalni dvoboj. A veselja po tekmi na kateri je dejal, da ni imel najboljših občutkov, to ni skalilo. Mastnak je tako poskrbel za prvo srebrno in skupno že peto kolajno slovenskih športnikov v Pekingu.

Tim Mastnak | Avtor: Profimedia Profimedia

Po žlahtnosti so bile sicer doslej za Slovence najuspešnejše poletne igre pred pol leta v Tokiu, ko so do zlatih odličij prišli kanuist Benjamin Savšek, kolesar Primož Roglič in športna plezalka Janja Garnbret.

Na zimskih olimpijskih igrah je bila Slovenija doslej najuspešnejša v Sočiju, ko je dve zlati odličji osvojila alpska smučarka Tina Maze, pred osmimi leti so Slovenci osvojili tudi kar osem medalj. Do srebra sta prišla Peter Prevc in deskar Žan Košir, oba sta tako kot Mazejeva dvakrat stopila na stopničke, osvojila sta še bron, na zmagovalni oder pa sta se kot tretji povzpeli še biatlonka Teja Gregorin in smučarska tekačica Vesna Fabjan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice