Šport > Zimski športi
44156 ogledov

Tako se brani kontrolorka, "odgovorna" za diskvalifikacije

Sara Takanashi Profimedia
"Mislila sem, da se bodo v reprezentancah resno pripravili na takšno tekmovanje. Napake so se lahko videle že z golim očesom."

Tekma skakalnih mešanih ekip se je končala s prepričljivo zmago Slovenije, presenetljivo pa so se na zmagovalni oder uvrstili še ruski in kanadski skakalci. Razlog za slednje so bile diskvalifikacije skakalk pri Norveški, Japonski, Nemčiji in Avstriji. Pri prav vseh je napake odkrila poljska kontrolorka opreme Agnieszka Baczkowska.

"Pošteno povedano? Nisem si mislila, da se bo to zgodilo na olimpijski tekmi. A kaj naj storim, če nekdo na olimpijske igre pride z 10 centimetrov preveliko obleko?" je za skijumping.pl dejala Baczkowska

"To je bil moj najtežji dan v zadnjih desetih letih odkar sem kontrolorka opreme pri FIS. To je moja 11. sezona, ko to vlogo opravljam v svetovnem pokalu," je še dodala Poljakinja.

Ta je še dodala, da so bili pripravljeni na takšne reči, a nikakor ne v tolikšni meri. "Tako kot v moškem svetovnem pokalu so reprezentance prijavljale ena drugo. Sara Takanashi je prva imela težave, nato so bile posledično kaznovane tudi Daniela Iraschko-Stolz, Katharina Althaus, Anna Odine Stroem in Silje Opseth. Uradni protokol je pri vseh pokazal nepravilnosti pri oblekah."

"Ker so olimpijske igre na sporedu le vsaka štiri leta, je še toliko težje sprejemati takšne odločitve. Pritisk je še večji, vendar je šlo za povsem jasne primere. Ne govorimo o centimetru in pol," je še dejal Poljakinja.

Smučarski skoki Tako blizu je bilo Šport Urša razkrila, kaj se je dogajalo z dresi in kako se je Slovenija za las rešila Sara Takanashi Kakšna blamaža! Šport Farsa! Šampionke v solzah, trenerji besni: "V soboto je skakala z istim dresom!"

Na trditve, da so skakalke v enakih oblekah nastopile že na posamični tekmi, ko sta bili diskvalificirani le Avstrijka Sophie Sorschag in Kandčanka Alexandria Loutitt, je odvrnila: "To težko komentiram. Nimamo sistema, ki bi imel pregled nad oblekami. V posamični konkurenci je bilo 70 skokov, nimamo možnosti, da bi pregledali vso opremo. Kontrola je naključna. Veliko je, če izberem že osem med 40. skakalkami."

Poudarila je, da so pravila že nekaj let znana, razume pa reakcije po tekmi: "Takoj po tekmovanju so zelo čustvene reakcije pričakovane. Gre za precejšnje zamere. To je očitno. A vse poteka v mejah spodobnosti. To je zelo nehvaležna vloga. Ni lahko, prijazno ali zabavno. Kot zaposlena pri FIS pa sem zadolžena, da je tekma čim bolj poštena. Odločitve so vplivale na razvrstitev. Seveda s tem nismo zadovoljni."

Peter Prevc Kakšen odgovor Šport Novinar napadel slovensko zmago, Peter Prevc mu zaprl usta

"Kaj naj rečem? Vedno pravim, da se tekmovalci sami izločijo, če nastopijo v nepravilni opremi. Naš posel je le preveriti zadevo in ujeti takšne primere. Pošteno? Nisem si mislila, da bo tako na tekmi olimpijskih iger. Mislila sem, da se bodo v reprezentancah resno pripravili na takšno tekmovanje. Napake so se lahko videle že z golim očesom. Vseeno smo jih izmerili, ker potrebujemo rezultat na papirju," je zaključila Poljakinja.

Komentarjev 7
  • rd2dmk2 10:10 10.februar 2022.

    mene nekaj pride na pamet.. a ne preverijo vedno prve tri ?

  • Elda_Salgado 12:19 09.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Mark035
    Mark035 09:46 09.februar 2022.

    Čudno, Rusi, Kanadčani in Slovenci lahko spoštujemo pravila, za Nemce in Avstrijce pa pravila veljajo samo, ko so v njihovo korist. Vsa podobnost z vlado plešastega klovna JJ je zgolj naključna.

Sorodne novice