Šport > Olimpijske igre
17638 ogledov

Poglejte, kaj v Pekingu strežejo olimpijcem!

Valerija Vasnetcova Profimedia
Ruska olimpijka je potožila nad hrano na prizorišču olimpijskih iger.

XXIV. zimske olimpijske igre v Pekingu so zaenkrat zelo uspešne za Slovenijo. Manj zadovoljni so v nekaterih drugih taborih. Moč je slišati tudi glasne kritike na račun organizatorjev.

Gloria Kotnik Foto Šport Kar šest Slovencev si je danes okoli vratu nadelo kolajne

Pred kratkim je z udarno objavo postregla ruska biatlonka Valerija Vasnetcova. Slednja je med tistimi, ki so oddali pozitiven test na covid-19 in morala je v izolacijo. Na družbenih omrežjih je objavila zgovorno fotografijo.

Podoba obroka, ki so ga vrhunskim športnikom pripravili Kitajci, je vse prej kot vabljiva. Posebej zaradi specifične situacije olimpijcev, ki morajo z ustrezno prehrano vzdrževati pripravljenost.

Testenine, nekaj kosov kromprija, neidentificirano (zažgano ali premalo kuhano) meso s kostjo in omaka. To so, po besedah Vasnetcove, v Pekingu postregli kot "zajtrk, kosilo in večerjo že peti dan zapored."

"Boli me trebuh, sem povsem bleda in okrog oči imam črne kroge. Hočem, da se vse to konča. Jokam vsak dan. Zelo sem utrujena," je na Instagramu še zapisala 24-letna Rusinja, ki se je v svetovnem pokalu dvakrat zavihtela na stopničke.

Nekaj dni je jedla le testenine, toda začela je hujšati. "Danes sem pojedla vso maščobo, ki jo strežejo namesto mesa, ker sem bila zelo lačna. Počasi se mi že vidijo kosti," je pojasnila.

V preteklih dneh je bilo zabeleženih veliko pritožb s strani izoliranih športnikov. Ti naj bi imeli precej slabše pogoje za delo kot njihovi kolegi v olimpijski vasi.

Anamarija Lampič Polfinale Šport Veliko razočaranje za Lampičevo
Komentarjev 7
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:10 08.februar 2022.

    Tele OI se bodo v zgodovino zapisale kot ene najbizarnejših. Garant!

  • marko345 20:01 08.februar 2022.

    Verjetno je kriva krovna organizacija olimpijskih iger, ki ni predpisala Kitajcem kakšno hrano morajo pripravljat, ali pa jim oduzeti igre. Spomnim se obiska Kitajske, vsi smo bili lačni, ker takšne hrane še v Dachau skoraj ni bilo Ogabno hrano jedo, ...prikaži več, črve na žaru, žuželke pečene fuj.

  • vzev 18:23 08.februar 2022.

    Saj so si sami krivi. Pokazali bi malo več spoštovanja do sebe in se OI s takimi neumnimi pogoji nebi udeležili. Tako, pa vsi rep pod noge in se šli cepiti potem, pa še tam podpirajo to nenehno testiranje in ...prikaži več zapiranje. Novak je eden redkih športnikov, ki si zasluži vse spoštovanje.