Šport > Olimpijske igre
67620 ogledov

"Fis je uničil vse, uničili ste ženske smučarske skoke!"

Katharina Althaus Epa
Ostre kritike na račun Mednarodne smučarske zveze (Fis) zaradi kaotičnega dogajanja na premierni tekmi mešanih ekip na olimpijskih igrah.

V nemškem in norveškem taboru se tudi dva dni po tekmi mešanih parov ne morejo sprijazniti z odločitvami, po katerih sta reprezentanci izpadli iz boja za odličja. 

Kaotično ekipno tekmo so zaznamovale številne diskvalifikacije zaradi neustrezne skakalne opreme.

Sara Takanashi Kakšna blamaža! Šport Farsa! Šampionke v solzah, trenerji besni: "V soboto je skakala z istim dresom!" Peter Prevc Kakšen odgovor Šport Novinar napadel slovensko zmago, Peter Prevc mu zaprl usta

"Nimam besed za odločitve, ki so bile sprejete," je besena ena od diskvalificiranih tekmovalk, Katharina Althaus, ki je v Pekingu osvojila srebrno posamično medaljo na srednji napravi.

"To je velik udarec za naš šport. Zelo smo se veselile druge tekme za dekleta na olimpijskih igrah. Fis je s to operacijo uničil vse. Uničili so ženske smučarske skoke. Ne vem, kaj želijo narediti. V 11 letih sem uspešno prestala nešteto kontrol brez ene same diskvalifikacije. Vem, da je bil moj dres ustrezen," je dodala nemška predstavnica.

Nemčija se po razveljavitvi njenega skoka sploh ni uvrstila v finalno serijo. 

Horst Hüttel | Avtor: Epa Epa
Zelo barvito je dogajanje komentiral tudi šef nemških nordijskih reprezentanc Horst Hüttel (na sliki). "To je parodija, a meni ne gre na smeh. Nezaslišano, da se kaj takšnega zgodi štirimi največjim skakalnim reprezentancam," je dejal.

Vodja norveških skakalcev Clas Brede Braathen je ob tem pripomnil: "Žal mi je v imenu v smučarskih skokov. Stvari bi morali urediti še pred začetkom OI. To je bil eden najtemančnejših dni v zgodovini tega športa."

Zaradi neustrezne opreme so bile med tekmo diskvalificirane predstavnice Nemčije, Avstrije, Norveške in Japonske. S tem je največ pridobila Kanada, ki se je na koncu dokopala do tretjega mesta. "Oprema je zelo pomemben del našega športa in diskvalifikacije se dogajajo. To je nekaj povsem običajnega. Da se je to zgodilo na olimpijskih igrah, je zgolj dokaz, da so se pravila dosledno upoštevala, saj gre za tekmovanje na najvišjem nivoju" je komentirala dobitnica bronaste medalje Abigail Strate.

Sara Takanashi Prekinila molk Šport Medtem ko kolegice napadajo Fis, je Japonka ubrala drugo pot
Komentarjev 15
  • Donna_Curtis 11:06 10.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Zoran
    StarMačk 09:52 10.februar 2022.

    Dejstvo je, da če bi kontrolorji diskvalificirali slovensko reprezentanco, medalje pa osvojili ti, ki danes kritizirajo Fis zato ker je ta na OI dosledno spoštovala svoja pravila, potem bi bili danes taisti največji zagovorniki pravilnosti odločitve Fis. Amen! Robi Kranjec, ...prikaži več ki danes kroji drese za slovensko reprezentanco je povedal, da so pri diskvalificiranih tekmovalkah dresi odstopali celo tja do 10 cm. Toleranca pri fantih znaša do treh cm in dekletih do štirih cm in tu ni kaj več dodati!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:33 10.februar 2022.

    Sploh ne razumem kako je mogoče, da dresi niso ustrezni. Kaj niso pravila glede opreme zelo jasna?