Šport > Olimpijske igre
29003 ogledov

Medtem ko kolegice napadajo Fis, je Japonka ubrala drugo pot

Epa
Sara Takanashi še dolgo ne bo prebolela kontroverznega razpleta olimpijske tekme mešanih ekip v smučarskih skokih.

Sara Takanashi je poskrbela za odmevno objavo na družbenih omrežjih, v kateri je za razliko od nemških, avstrijskih in norveških kolegic športno prevzela odgovornost za diskvalifikacijo na tekmi mešanih parov v smučarskih skokih.

Japonska šampionka, zmagovalka 61 tekem za svetovni pokal, ki je olimpijsko odličje zgrešila tudi na posamični tekmi (4. mesto), je zapisu dodala sliko črnine, kar je odraz njenega trenutnega počutja.

"Zelo mi je žal, da sem japonsko reprezentanco prikrajšala za možnost, da bi osvojila olimpijsko medaljo. Žal mi je, da sem globoko razočarala vse, ki so sodelovali z našo ekipo in nas vseskozi podpirali," je zapisala 25-letnica.

Sara Takanshi | Avtor: Epa Epa

Na tekmi mešanih parov, na kateri je slovenska ekipa v postavi Peter Prevc, Timi Zajc, Urša Bogataj in Nika Križnar osvojila zlato medaljo, so po seriji diskvalifikacij zaradi neustreznih dresov iz boja za medalje izpadle Avstrija, Nemčija, Norveška in Japonska.

Odločitve kontrolorke so izzvale številne besne reakcije tako s strani strokovih štabov kot udeležencev tekmovanja. Najodločneje so protestirali Nemci, saj naj bi diskvalificirana Katharina Althaus z enakim dresom nastopila že na posamični tekmi, kjer je osvojila srebrno medaljo pred bronasto Niko Križnar.

Sara Takanashi Kakšna blamaža! Šport Farsa! Šampionke v solzah, trenerji besni: "V soboto je skakala z istim dresom!"

Iz japonskega tabora pripomb na delo kontrolorke ni bilo zaznati. "Neizpodbitno dejstvo je, da je moja diskvalifikacija zaznamovala naša življenja. Tudi če se opravičim, nam to ne bo prineslo odličja ali mene razbremenilo odgovornosti. Zdaj se moram osredotočiti na prihajajoča tekmovanja. Globoko obžalujem, da sem storila nekaj tako resnega," je zapisala Takanashijeva.

"Čeprav smo zaradi moje napake ostali brez medalje, so me Yuki Ito, Yukiya Sato, Ryoyu Kobayashi in vsi drugi člani naše ekipe podpirali do konca, za kar se jim ne morem dovolj zahvaliti. Hvala vsem, ker ste me sprejeli. Zelo mi je žal," je zaključila.

Daniela Iraschko-Stolz Sporni dresi Šport Diskvalificirana Avstrijka kontrolorko postavila na laž

Medtem ko so Avstrijci, Nemci in Norvežani krivdo za neuspeh raje naprtili kontrolorki opreme Agnieszki Baczkowski, je Takanashijeva priznala svojo napako in se posula s pepelom. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.