Šport > Olimpijske igre
105434 ogledov

Diskvalificirana Avstrijka kontrolorko postavila na laž

Daniela Iraschko-Stolz Epa
Vihar po olimpijski tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih se še ni polegel.

V ponedeljek je Slovenija v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša BogatajPeter Prevc suvereno osvojila zlato medaljo. Avstrija, Nemčija, Japonska in Norveška so po seriji diskvalifikacij ostale brez kolajne.

Avstrijce je od boja za odličja oddaljila diskvalifikacija Daniele Iraschko-Stolz, Nemci so ostali brez Katharine Althaus, Japonci brez Sare Takanashi, Norvežanki kar brez obeh ženskih predstavnic.

Sara Takanashi pritiski Šport Tako se brani kontrolorka, "odgovorna" za diskvalifikacije

Poljska kontrolorka Agnieszka Baczkowska, ki je omenjene kaznovala na podlagi kršitev pri opremi, se je po tekmi branila, da je šlo za velike, "že s prostim očesom vidne" kršitve. "Ne govorimo o centimetru in pol," je med drugim dodala Poljakinja, v teh dneh navdih za mnoge spletne navihance.

Dan po razvpiti tekmi je ena od diskvalificiranih - Avstrijka Iraschko-Stolzeva, za državno ORF dejala, da je bil zanjo usoden zgolj en centimeter.

"Pri meni je šlo za neustrezen pas na kombinezonu. Bil je za en centimeter preširok. To se seveda ne bi smelo zgoditi," je dejala izkušena skakalka.

Slednja ni iskala opravičil. "Žal mi je zaradi ekipe. Vsi ostali so skakali zelo dobro. Nisem ga polomila le z opremo, ampak tudi s skoki," je dejala Iraschko-Stolzeva.

Po festivalu diskvalifikacij med tekmovalkami sta se na zmagovalni oder ob Sloveniji presenetljivo prebili reprezentanci Rusije in Kanade.

Peking 2022 obrok Ogabno Šport Poglejte, kaj v Pekingu strežejo olimpijcem!
Komentarjev 7
  • Avatar Annsialla27
    Annsialla27 23:42 09.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • DasAuto 12:31 09.februar 2022.

    važno da imajo slovenski tekmovalci čisto vest, tudi brez diskvalifikacij bi zmagali, tako da kapo jim dol...

  • matermila 12:12 09.februar 2022.

    Nihče ni rekel, da je Štolceva imela 10 cm preveč,je pa za diskvalifikacijo dovolj tudi 1 cm. So se Nemci obešali na slatnarce,pa na čevlje poljakov,zdaj so nergači plačali račun.

Sorodne novice