Magazin > VIP
193140 ogledov

To, kar se je drsalki zgodilo po padcu, je nezaslišano

Zhu Yi
1/5
Profimedia
Da bi na olimpijskih igrah lahko zastopala Kitajsko, se je odpovedala državljanstvu.

Zhu Yi je imela velike sanje. 19-letna kitajska umetnostna drsalka, ki je rojena v Kaliforniji, se je odpovedala ameriškemu državljanstvu, da bi lahko na olimpijskih igrah zastopala barve Kitajske. A imela je veliko smolo ...

Med nastopom v tekmovanju skupin je dvakrat padla in v solzah zapustila areno. Kitajska je na koncu zasedla peto mesto. 

Najstnico so že dan prej izdali živci, ko je imela svoj prvi nastop na igrah. Spotaknila se je in trčila v ograjo. Tekmovanje je končala na zadnjem mestu. Po nastopu je povedala, da je razburjena in da jo je tudi malo sram. "Bila sem pod pritiskom, ker vem, kako so bili na Kitajskem presenečeni nad mojim izborom. Želela sem jim pokazati, česa sem zmožna. Na žalost mi ni uspelo."

Takoj po nastopih so jo napadli na družbenem omrežju Weibo, ki ga uporabljajo na Kitajskem. Eden od komentatorjev jo je označil za "sramoto", neki drugi pa je pripomnil, da si je "to zaslužila".

Njen nastop je Kitajce razburil, še preden je stopila na led. Mnogim se ni zdelo primerno, da pod kitajsko zastavo tekmuje nekdo, ki ne govori tekoče njihovega jezika. Mladenka je morala poslušati govorice o teorijah zarote, češ da je bila izbrana v nacionalno ekipo le zato, ker je njen oče uspešen profesor v Kaliforniji. 

Yi mora na slaba nastopa čim prej pozabiti. Naslednje tekmvoanje jo namreč čaka že 15. februarja. 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:20 08.februar 2022.

    ne bi menjala ameriškega državljanstva za kitajskega nikoli. saj res, da so eni večji norci kot drugi ampak vseeno.