Šport > Olimpijske igre
111408 ogledov

Lanišek brez dlake na jeziku: "To so samo izgovori"

Anže Lanišek Epa
Najboljši slovenski skakalec ni bežal pred odgovornostjo po neuspehu na veliki napravi.

Anže Lanišek, peti skakalec svetovnega pokala v tej zimi, se ni uspel uvrstiti v v ekipo za petkove kvalifikacije pred sobotno olimpijsko tekmo na veliki skakalnici. Petru Prevcu, ki je imel mesto že zagotovljeno, so se po uvodnih treninigh pridružili Timi Zajc, Cene Prevc in Lovro Kos.

Peter Prevc 2. uradni trening Šport Peter zablestel na veliki skakalnici, Hrgota razkril, kdo ostaja brez tekme

"Tako blizu, a tako daleč so še ti skoki," je nastope Laniška ocenil glavni trener skakalne reprezentance Robert Hrgota, a poudaril, da se lahko v prihajajočih dneh še marsikaj spremeni. "Se zmeraj verjamem, da se bo Anže do ekipne tekme zelo dobro sestavil. Je močan člen in na ekipnih tekmah je že pokazal, da ga potrebujemo," je Hrgota hrabril razočaranega orla.

Lanišek po razočaranju na treningu ni bil razpoložen za mlatenje prazne slame. "To so samo izgovori, ki jih iščem in naštevam. Ne bom se izgovarjal," je bil neposreden 25-letnik. "Enostavno če si zategnjen, ne moreš skočiti. Vem, česa sem sposoben in zakaj sem tukaj. Vem, po kaj sem prišel. Ampak enostavno ... Ne potegnem teh skokov iz sebe," se bistva težave še kako dobro zaveda Lanišek.

Cene Prevc Negotovost Šport Cene Prevc izgubil kompas: "Moram se pogovoriti s trenerjem"

Anže Lanišek | Avtor: Xinhua/STA Xinhua/STA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice