Šport > Olimpijske igre
64450 ogledov

Cene Prevc izgubil kompas: "Moram se pogovoriti s trenerjem"

Peter Prevc Profimedia Peter Prevc je na olimpijskih igrah v Pekingu ujel dobro formo.
Trener skakalne reprezentance Robert Hrgota je določil kvartet, ki bo branil barve Slovenije na olimpijski tekmi na veliki napravi.

Glavni trener smučarskih skakalcev Robert Hrgota je po uvodnih treningih določil slovensko četverico, ki bo nastopila v petkovih kvalifikacijah (12.00) za sobotno posamično tekmo na veliki skakalnici. Odločil se je, da bodo ob Petru Prevcu skakali še Timi Zajc, Lovro Kos in Cene Prevc.

Peter Prevc 2. uradni trening Šport Peter zablestel na veliki skakalnici, Hrgota razkril, kdo ostaja brez tekme

"Peter je bil že vnaprej izbran, včeraj sem po treningu 'fiksiral' še Ceneta in Timija, danes pa sta imela borbo za četrto mesto Lovro in Anže. Priskakal si jo je Lovro, tako da je za veliko skakalnico ekipa znana. Se bo pa Anže potem za mesto na ekipni tekmi pomeril z najslabšim skakalcem s posamične tekme," je pojasnil Hrgota.

"Nekako se ni izšlo od prvega skoka, potem pa se je to nalagalo. Še ni tisti pravi. To so sicer skoki za med deset, ampak so ostali člani naše reprezentance tako močni, da je težko priti v ekipo. Tako blizu, a tako daleč so še ti skoki. Mislim pa, da lahko zelo hitro preklopi in še zmeraj verjamem, da se bo Anže do ekipne tekme zelo dobro sestavil. Je močan člen in na ekipnih tekmah je že pokazal, da ga potrebujemo," je dodal glavni trener.

Križnar, Bogataj, Prevc, Zajc Popolna prevlada Šport Slovenija na kaotični tekmi povozila vso konkurenco

Korak naprej je v primerjavi s sredinimi skoki storil Kos. "Malo več samozavesti dobivam, tako da bom lahko šel malo bolj mirno spat. Veselim se, da se vračam tja, kjer sem že bil. Malo dvoma sicer še je, da se bo prikradla malo večja napaka. Vseeno pa lahko grem brez kakšnih težav spat," je dejal 22-letnik.

Olimpijski prvak z mešane ekipne tekme Zajc je na veliki skakalnici bolj sproščen: "Bilo je zelo fino, bolj sem sproščen, tudi bolj miren. Malo lažje mi je skakati na veliki skakalnici. Za zdaj se mi vse zlaga na pravo mesto."

Zadnje dni po osvojitvi zlata pa je ocenil takole: "Ponedeljek in torek sta bila ... To se ti ne zgodi vsak dan v življenju, moraš biti vesel, si presrečen. Včeraj pa je bil že prvi trening, tako da si moral v torek zvečer preklopiti glavo, začeti razmišljati o veliki skakalnici. Veliko časa za praznovanje ni bilo, gristi moramo naprej, saj nas čakata še dve tekmi."

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa

S prikazanim je bil zadovoljen tudi najbolj izkušeni član naše reprezentance in veliki osmoljenec posamične tekme Peter Prevc. "Danes je šlo super. Ta skok, ki je bil danes najslabši, je bil boljši kot včeraj najboljši skok. S tem je lahko človek zadovoljen. Treba je biti osredotočen, miren in iti iz skoka v skok. Ničesar ne smeš vzeti kot samoumevno in tako delati do konca," je dejal.

"Sploh ne vem, kaj sem izvajal"

Z mešanimi občutki se v petkove kvalifikacije podaja Cene Prevc. "Danes sem se kar 'matral'. Prvi skok sem napravil napako, drugi je bil malo boljši, pri zadnjem pa sploh ne vem, kaj sem izvajal. Občutki so mi rekli eno, rezultat drugo. Bo Robert (Hrgota, op. a) povedal in razjasnil zadevo. Ne vem, ali so občutki usklajeni. Moram se usesti s trenerjem in pogovoriti," je dodal srednji od bratov Prevc.

Cene Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.