Šport > Olimpijske igre
120736 ogledov

Nov škandal na OI, smučarka besna kot ris: "Čeprav smo majhni, ne bom tiho!"

Vukadinova Profimedia
Alpska smučarka je uperila ostre kritike v organizatorje olimpijskih iger.

V prvi vožnji olimpijskega slaloma, ki ga je dobila Slovakinja Petra Vlhova, je prišlo do neljubega incidenta, s katerim je bila bolgarski smučarki Evi Vukadinova odvzeta možnost za lep olimpijski dosežek.

Andreja Slokar Velika bolečina Šport Slokarjeva se je zlomila pred kamero: "Zelo me boli"

Dvajsetletna Bolgarka je drvela po progi Ledena reka v Yanqingu, ko ji je pot nenadoma prekrižal delavec na stezi. Ta se je oddaljil od svojega predvidenega mesta in se preveč približal tekmovalni liniji, kar je zmotilo smučarkino koncentracijo.

Delavcu se je mudilo odpraviti napako, saj je pred nastopom Vukadinove pozabil odstraniti kovinski pripomoček za pritrditev vratc.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Vukadinova je sicer dobila še eno priložnost za nastop, vendar v drugem poskusu ni bila tako prepričljiva in tekmo končala na skromnem 49. mestu.

Vukadinova | Avtor: Instagram Instagram
"V tem trenutku me prevevajo različna čustva. Težko opišem, kako sem se počutila po prvi vožnji," je svoj zapis na Instagramu začela potrta smučarka.

"Razmišljala sem 'zakaj ravno jaz?', 'zakaj se od 30 deklet to ni zgodilo nobeni drugi?', 'bi se to drugim sploh lahko pripetilo?', 'je bilo to sploh pošteno?'. Ne poznam odgovorov na ta vprašanja. Vem samo to, da sem kljub zlomljeni roki smučala zelo dobro, preden se je nekdo odločil, da bo na vratcih pustil kos kovine. Dokazala sem si, da zmorem, da sem močna, da lahko premagam vse."

"Prihajam iz majhne smučarske države, vendar zaradi tega ne bom tiho. Čeprav sem lahko nastopila ponovno, vsi dobro vemo, da to ni isto. Morda res ne sodim v svetovni vrh in nisem kandidatka za stopničke, vendar sem trdo delala, da sem prišla sem. Ali si ne zaslužim enake priložnosti kot vsi drugi? Globoko sem razočarana in ne morem verjeti, da se kaj takšnega zgodi na tako elitnem športnem tekmovanju, kot so OI. Morda pa se je to zgodilo z razlogom. Vesela sem, da si nisem polomila nog pri tistih vratcih. Ena stvar je, če si na progi zaradi popravil, nekaj povsem drugega pa je, da na vratcih pustiš kos kovine in se povrhu vsega še pretvarjaš, da je to nekaj povsem običajnega."

"Zelo sem žalostna, a obenem vesela in ponosna nase, ker sem se borila do konca. Nikoli ne bom izgubila nasmeška, ker me nič ne more potreti. Hvala vam za vso podporo," je zapisala Bolgarka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Vukadinova (@evaalpin)

Komentarjev 1
  • albert6 08:43 06.marec 2022.

    OI važno je sodelovati ne zmagati. AMPAK denar je LE sveta VLADAR