Šport > Zimski športi
2169 ogledov

Zmaga v Švico, Shiffrinova znova brez odličja

Lara Gut-Behrami Epa
Lara Gut-Behrami je nova olimpijska prvakinja v superveleslalomu.

Lara Gut-Behrami je na jubilejni deseti olimpijski tekmi v tej disciplini smučarski velesili Švici prismučala prvo olimpijsko superveleslalomsko zlato. Srebro je pripadlo Mirjam Puchner iz Avstrije, bron Švicarki Michelle Gisin.

Medtem ko je olimpijski superveleslalom pred štirimi leti v Pyeongchangu postregel s popolnim presenečenjem z zmago Čehinje Ester Ledecke, pa je tokrat na progi Skala v Yanqingu zablestela glavna favoritka Gut-Behramijeva, ki ji je v njeni karieri manjkala le olimpijska zlata kolajna.

Razlike so bile minimalne. Puchnerjeva, ki je osvojila svojo prvo olimpijsko kolajno, je zaostala 22 stotink, Gisinova, ki ima z olimpijskih iger že zlato iz kombinacije leta 2018, je zaostala tri desetinke. Najbolj razočarana je Avstrijka Tamara Tippler, ki je pristala tik pod stopničkami, bron pa je zgrešila za zgolj tri stotinke.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Presenetljiva olimpijska prvakinja iz Pyeongchanga Ledecka, ki je v torek tako kot v Južni Koreji pred štirimi leti osvojila zlato v deskanju v alpskem slogu v paralelnem veleslalomu, je na petem mestu zaostala 43 stotink sekunde. Po dveh odstopih v veleslalomu in slalomu je brez kolajne znova ostala tudi Američanka Mikaela Shiffrin, tokrat je bila deveta (+0,79).

Edina slovenska predstavnica Maruša Ferk Saioni je osvojila 23. mesto, njen zaostanek za danes najboljšo je znašal 2,21 sekunde.

Maruša Ferk Saioni | Avtor: Epa Epa

Ilka Štuhec ni nastopila zaradi bolečin v hrbtu. Mariborčanka, ki je na slovesnosti ob odprtju iger na stadionu Ptičje gnezdo v Pekingu nosila slovensko zastavo, se bo skušala pripraviti za start na olimpijskem ženskem smuku v torek, 15. februarja.

Tina Maze je pred 12 leti na igrah v Vancouvru s srebrom osvojila edino olimpijsko superveleslalomsko kolajno za Slovenijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice