Šport > Olimpijske igre
103 ogledov

Fak z dokaj mirno roko, a smuči niso stekle

Jakov Fak Profimedia
Slovenski biatlonci so bili daleč od elite.

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe bo ena osrednjih osebnosti zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Danes je v biatlonskem sprintu na 10 kilometrov osvojil novo zlato odličje, od prej ima v zbirki že zlato s tekme mešanih štafet in bron iz individualne 20-kilometrske preizkušnje.

Kljub napaki na strelišču je bil 28-letni Boe v smučini premočan za tekmece. Francoz Quentin Fillon Maillet, zmagovalec posamične tekme, je zaostal 25,5 sekunde, starejši od bratov Boe Tarjei pa 38,9. Tudi srebrni in bronasti s tekme sta morala po enkrat v kazenski krog.

 | Avtor: Epa Epa

Tekma v Zhangjiakouju je ponudila presenetljivo razlike med vodilnimi in ostalimi. V boju za odličja je bil le še strelsko brezhibni Rus Maksim Cvetkov, ki pa se mu je kolajna izmuznila za 1,7 sekunde, Šveda Sebastian Samuelsson in Martin Ponsiluoma na naslednjih dveh mestih sta bila že daleč od najboljših.

Vnovič je razplet močno krojilo streljanje, saj je med 94 biatlonci le peterica zadela vseh 10 tarč.

Slovenci so bili daleč od elite. Realno se je za vrhunsko uvrstitev potegoval le 34-letni Jakov Fak, ki z eno strelsko napako sicer ni grešil preveč, a mu smuči vnovič niso stekle in je bil na koncu 26. Vsekakor pa je vzpodbudno 42. mesto novinca v reprezentanci in na igrah Lovra Planka, ki je do te uvrstitve prišel kljub dvema kazenskima krogoma.

Prav nobenega razloga za zadovoljstvo pa ne moreta imeti Miha Dovžan in Rok Tršan na 62. in 86. mestu, ki sta ostala tudi brez ponedeljkovega zasledovanja.

* Izidi:
- moški, 10 km:
ZLATO:  Johannes Thingnes Boe (Nor)
SREBRO: Quentin Fillon Maillet (Fra)
BRON:   Tarjei Boe (Nor)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.