Šport > Olimpijske igre
53569 ogledov

Kostelić na glas povedal to, česar si drugi ne upajo: "To se na OI ne bi smelo zgoditi"

Ivica Kostelić Profimedia
Legendarni hrvaški smučar Ivica Kostelić je človek, ki nima dlake na jeziku.

Štirikratni olimpijski podprvak Ivica Kostelić je bil v pogovoru za Vecernji.hr kritičen do olimpijskega veleslaloma, na katerem se je zlate medalje veselila Švedinja Sara Hector. Po prvi vožnji je zelo dobro kazalo tudi Meti Horvat, ki je tekmo končala na sedmem mestu.

Meta Hrovat Veleslalom (Ž) Šport Hrovatovi se je nasmihala medalja, žal se ni izšlo

Kostelića je najbolj zmotila dolžina proge, saj je zmagovalka olimpijskega veleslaloma za obe vožnji skupaj potrebovala zgolj minuto in 55 sekund, kar po mnenju smučarske legende ni vredno tako elitnega tekmovanja, kot so OI.

veleslalom | Avtor: Epa Epa

"To je bil najkrajši olimpijski veleslalom doslej," je bil nezadovoljen Kostelić. "V Naganu (1998, op. a.) je bil najdaljši, trajal je kar dve minuti in 50 sekund, tukaj samo minuto in 55, kar je skoraj minuto manj. To je bil avtogol, takšna stvar se na olimpijskih igrah ne bi smela zgoditi," je dodal Hrvat.

vrata veleslalom | Avtor: Instagram Instagram
Čeprav so se z njim strinjali tudi številni drugi smučarski strokovnjaki, si nihče razen Kostelića ni upal povdzigniti glasu. "Jaz sem bil edini, ki je karkoli javno rekel o tem. In potem so do mene prihajali trenerji in mi govorili, kako sem dobro povedal, vendar se nihče od njih ni izpostavil in povedal isto kot jaz. Ne vem, zakaj. Verjetno se bojijo slabe reklame. A kdor govori resnico, se nima česa bati," je pristavil.

Spregovoril je tudi o neprijetni situaciji, v kateri se je po odstopih na slalomu in veleslalomu znašla Mikaela Shiffrin. "Ne spomnim se, če se je kaj podobnega že zgodilo kakšnemu favoritu, vprašanje pa je, če je bil sploh že pod takšnim pritiskom, kot je Mikaela. Mediji so zgodbo okoli nje napihnili čez vse meje. ZDA so glede Shiffrinove napovedovale vse in še več, kar se je izkazalo za dvorezen meč. Tega ni lahko prenašati."

"Na veleslalomu se ji je pripetila tipična napaka, na slalomu pa ne. Pred tekmo sem se pogovarjal z njenim trenerjem in povedal mi je, da je slalomska tekma njihova zadnja priložnost, da se odkupijo, kar je bil po mojem napačen pristop. Vedno mi je žal, ko se to zgodi, še posebej takšni šampionki, kot je Shiffrinova. Tudi šampioni so samo ljudje. Mikaelo je zelo prizadela smrt očeta, ki je igral veliko vlogo v njeni karieri. Mnogi pravijo, da po tistem dogodku ni več ista oseba. Videlo se je, da ni zdržala pritiska, a tudi brez teh medalj bo ostala ena največjih," je prepričan Kostelić.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Za konec je potegnil črto pod dosedanjim potekom iger v Pekingu. "Nekaterih jih kritizirajo bolj, drugi manj, a to so olimpijske igre v državi, ki nima kulture zimskih športov, zato so brez pravega duha. Z organizacijskega in infrastrukturnega vidika so igre odličeno organizirane. A če želite igre s pravim olimpijskim duhom, potem jih morajo gostiti države s kulturo zimskih športov,ki pa niso bile zainteresirane. Ni naključje, da so bile po mnenju mnogih najboljše olimpijske igre leta 1994 v Lillehhamerju na Norveškem, saj so bile odraz njihove športne kulture."

Komentarjev 5
  • Avatar Marian Bolcina
    marian 20:45 23.februar 2022.

    Y

  • Odess_Yanez 08:46 13.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • tomaz696 00:15 13.februar 2022.

    Boli me...

Sorodne novice