Šport > Olimpijske igre
172 ogledov

Orli želijo še povečati slovensko bero medalj

Peter Prevc Epa
Smučarske skakalce danes čaka posamična preizkušnja na veliki skakalnici

Z visokimi cilji se v tekmo podajajo tudi Slovenci Peter in Cene Prevc, Lovro Kos in Timi Zajc. V kvalifikacijah se je od Slovencev najbolj izkazal Peter Prevc. Prva serija olimpijske tekme v Zhangjiakouju se bo pričela ob 12. uri. Na delu bodo znova tudi biatlonci.

Slovenska olimpijska reprezentanca je zaenkrat pri petih odličjih, treh skakalnih, danes pa bo imela na veliki napravi možnost, da to bero še poveča.

Peter Prevc Peking 2022 Kvalifikacije Šport Izjemni Peter Prevc napovedal novo slovensko medaljo!

Glede na formo je najmočnejše slovensko orožje starejši od bratov Prevc, ki se mu je odličje na srednji skakalnici izmuznilo za vsega pol točke, tudi na veliki napravi pa je kazal dobre skoke in v petkovih kvalifikacijah zasedel tretje mesto. "Malo te tak rezultat pomiri, po drugi strani pa se je treba zavedati, da to na tekmi nič ne prinese. Norvežani so bili na mali skakalnici v kvalifikacijah tudi prvi in drugi, pa se jim na tekmi nato ni izšlo," je opozoril 29-letnik.

V kvalifikacij je bil od Slovencev drugi najboljši Cene Prevc z desetim mestom, medtem ko je imel Kos 19. dosežek, Zajc pa 33.

Kamila Valijeva Peking 2022 Šport V največji škandal iger se je vključil tudi Kremelj

Krog kandidatov za medalje je širok, med glavne favorite pa stavnice za tekmo uvrščajo predvsem zmagovalca na srednji skakalnici Japonca Ryoyuja Kobayashija ter oba v petkovih kvalifikacijah prepričljiva Norvežana, Mariusa Lindvika ter Halvorja Egnerja Graneruda. Dobro skačejo tudi Avstrijci, Stefan Kraft je bil v kvalifikacijah tik za Petrom Prevcem.

Če veter ne bo preveč nagajal, se bo finale najboljših 30 pričel ob 13. uri.

Na sprinterski biatlonski preizkušnji na 10 km pa bodo slovenske barve zastopali Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Lovro Planko. Najvišje apetite ima Fak, za katerega bo to zadnja priložnost, da uresniči svoje načrte. V prvi vrsti si želi vrhunske uvrstitve, ki jo potrebuje že v sprintu, da si pripravi izhodišče za zasledovanje in si morda pribori tudi tako želen nastop na tekmi s skupinskim startom. Na posamični preizkušnji je bil 29.

Peter Prevc Slovenci med favoriti Šport Hrgota: Naši dresi so pripravljeni, za tuje pa ne morem govoriti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.