Šport > Olimpijske igre
9912 ogledov

Štuhčeva v cilju z 11-sekundnim zaostankom

Ilka Štuhec Epa
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec je imela na olimpijskem treningu v kraljevski disciplini težave z desno smučko.

Švicarka Priska Nufer je bila najhitrejša na prvem treningu smuka na olimpijskih igrah v Pekingu, natančneje v Yanqingu. Od Slovenk je bila najhitrejša Maruša Ferk Saioni (+2,48) na 23. mestu, medtem ko se je Ilka Štuhec tako kot še nekatere druge rezervirano lotila proge Rock, ob težavah s smučmi je v cilj prišla z 11,57 sekunde zaostanka.

Štuhčeva je po celotni progi zaostajala. Po zadnjem, četrtem vmesnem času, na katerem je bila za vodilno že skoraj štiri sekunde, je le še vstala in počasi odsmučala do cilja ter si nabrala še dodatnih osem sekund zaostanka. V cilju je po informacijah RTV Slovenija namignila na težave z desno smučko.

Mariborčanka se je na olimpijskih igrah zaradi bolečin v hrbtu odpovedala nastopu v superveleslalomu in moči hranila za torkov smuk (4.00).

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia

Ferk Saionijeva je nastopila na superveleslalomu in zasedla 23. mesto, danes pa je prav tako končala na tem mestu z zaostankom 2,48 sekunde. Med tekmovalkami, ki so pravilno izpeljale progo, je imela 15. čas.

Danes najhitrejša Nuferjeva 2704 metrov dolge proge ni presmučala pravilno, zabeležila pa je čas 1:33,47. Druga je bila Nemka Kira Weidle (+0,44), tretja pa Avstrijka Christine Scheyer (+0,67). Weidlejeva je pravilno izpeljala progo, Scheyerjeva pa ne.

Gut-Behrami | Avtor: Epa Epa
Olimpijska zmagovalka v superveleslalomu Švicarka Lara Gut-Behrami je bila šesta z zaostankom 94 stotink sekunde, Američanka Mikaela Shiffrin je po ponesrečenih olimpijskih igrah z dvema odstopoma tokrat dosegla deveti čas (+1,33), dobitnica zlate kolajne v deskanju v paralelnem veleslalomu Čehinja Ester Ledecka pa je bila enajsta (+1,47).

Povratnica po poškodbi Italijanka Sofia Goggia je zasedla 12. mesto (+1,55). Najboljša smukačica te zime ter aktualna olimpijska prvakinja v tej disciplini je v Cortini d'Ampezzo pred tremi tedni grdo padla in si poškodovala koleno.

V nedeljo in ponedeljek bosta na progi Rock pred torkovim bojem za kolajne še dva treninga.

Komentarjev 4
  • Arminda_Hampton 12:47 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • sam1 11:59 12.februar 2022.

    Je doma pozabila tisti famozni TV daljinec,ki bi ji ob 8x povečanju hitrosti zagotovo pomagal.....

  • matermila 09:15 12.februar 2022.

    Z vsem spoštovanjem do uspehov v preteklosti, moram ugotoviti, da bo največji uspeh Ilke, na teh OI nošenje državne zastave na otvoritvi. Mislim, da ji je izlet na Kitajsko, kot zahvalo za pretekle uspehe, plačal Olimpijsko komite Slovenije in bo ...prikaži več to tudi vse. Žal so poškodbe pustile prevelik pečat v podzavesti Ilke. Poklon Ilka in veliko sreče v nadaljevanju kariere na kakem drugem področju.