Šport > Zimski športi
2479 ogledov

Kranjcu je med prvimi čestital Hadalin: To je tisti 'lauf'

Žan Kranjec Profimedia
Peto srebro za slovensko alpsko smučanje.

Slovenska olimpijska reprezentanca je po zaslugi Žana Kranjca prišla še do šestega odličja na olimpijskih igrah v Pekingu. To je deseto odličje slovenskih alpskih smučarjev, peto srebro po dveh zlatih medaljah Tine Maze v Sočiju in treh bronastih kolajnah iz Lillehamerja leta 1994. Srebra so osvojili Jure Franko v Sarajevu 1984, Mateja Svet štiri leta kasneje v Calgayju, Mazejeva dvakrat v Vancouvru 2010 in zdaj Kranjec.

Po prvi vožnji je bil osmi, za vodilnim Marcom Odermattom je zaostajal 78 stotink. Prav Švicar je bil na koncu edini, ki je uspel premagati Slovenca. Ta je ob prihodu v cilj z veliko prednostjo prevzel vodstvo, imel je sekundo in 41 stotink naskoka. Na koncu ga je Odermatt premagal samo za 19 stotink.

Žan Kranjec Srhljivka Šport Kranjec s sanjsko 2. vožnjo do srebra Žan Kranjec Kranjec Šport Kranjec: Ko je prišel v cilj, ni verjel svojim očem

Po uspehu so se vsule čestitke na socialnih omrežjih, med prvimi mu je čestital Štefan Hadalin, ki v Peking ni odpotoval, zaradi osebnih razlogov je namreč prekinil sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice