Šport > Olimpijske igre
19201 ogledov

Poljaku počil film: "Olimpijske igre so neumno tekmovanje"

Piotr Zyla Epa
Legendarni poljski smučarski skakalec je opravil z olimpijskimi igrami.

"Ne bom se več vrnil na olimpijske igre. To je neumno tekmovanje. V svetovnem pokalu se vsaj nekaj vedno dogaja, olimpijske igre pa so navaden dolgčas. Prestar sem za tole. Zdaj si bom privoščil pijačo, ker mi drugega niti ne preostane," je po reprezentančnem neuspehu na olimpijski ekipni tekmi novinarjem pripovedoval eden najboljših poljskih skakalcev vseh časov Piotr Zyla.

Petintridesetletnik, dvakratni svetovni prvak in zmagovalec šestih tekem za svetovni pokal, je v Pekingu znova ostal brez tako želenega olimpijskega odličja, potem ko so Poljaki ekipno preizkušnjo končali na šestem mestu, pred tem pa je bil na posamičnih tekmah 18. oziroma 21.

 | Avtor: Epa Epa

Poljak je po koncu tekmovalnega programa v Pekingu med vrsticami namignil celo na upokojitev, po prespani noči pa je nekoliko umiril svoj retoriko in napovedal, da v svetu smučarskih skokov še ni rekel zadnje besede.

"Jezen sem bil zaradi slabih skokov. Pričakoval sem več. Moje besede so bile izrečene v navalu čustev, v tem trenuku še ne načrtujem konca kariere. Še naprej si želim skakati," je pomiril zaskrbljene poljske navijače.

"Tekmovalni skoki v Pekingu se niso odvili po mojih željah. Če bi lahko sestavil drugi skok na srednji skakalnici in prvega na veliki, potem bi bil zadovoljen. Težeko ocenim skoke na ekipni tekmi, ker je bila nora. Nobenega užitka," je vetrovno loterijo, v kateri so si slovenski orli izborili srebrno medaljo, opisal Zyla.

Piotr Zyla | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice