Šport > Zimski športi
51104 ogledov

Kakšen škandal v Pekingu: Rus zrušil Američane, nato storil nepredstavljivo!

Danil Aldoškin Reševalni pas/Twitter
Rus je nov olimpijski rekord proslavil na "zanimiv" način.

Ruska reprezentanca v hitrostnem drsanju je v ekipnem zasledovanju postavila nov olimpijski rekord, ob tej priložnosti pa je mladi drsalec Danil Aldoškin nekoliko izgubil kontrolo nad sabo in je ob prihodu čez ciljno črto z obema rokama vsem pokazal sredinec.

Rusi kljub novemu olimpijskemu rekordu (3:36.61), katerega so v polfinalu speljali svojim sovražnikom Američanom (3:37.08), na koncu niso uspeli vzeti zlata, katerega je obranila Norveška, Rusi pa so se morali zadovoljiti s srebrom.

Toda bolj kot sam razplet te olimpijske discipline odmeva poteza komaj 20-letnega Aldoškina, ki je zgodovinski dosežek in rušenje rekorda proslavil na resnično bizaren način.

Njegova poteza je še toliko bolj škandalozna, ker se je zgodila ravno na Olimpijskih igrah, kjer se vedno zagovarja športni duh, podobnim potezam pa ne bi smelo biti prostora.

Ko so mu v ekipi razložili, kako neprimerna je bila njegova poteza, se je mladi Rus tudi hitro javno opravičil, da s svojo potezo ni mislil ničesar slabega.

"Dvignil sem roke, ker sem osvojil svojo prvo medaljo, svojo prvo olimpijsko medaljo. Ničesar slabega nisem mislil s tem. Opravičujem se, če sem kogarkoli užalil," se je po nastopu branil ruski drsalec.

Danil Aldoškin | Avtor: Profimedia Profimedia

A kljub Rusovemu opravičilu je v športnem svetu nekako prevladalo prepričanje, da nista bila iztegnjena sredinca zgolj nesrečno naključje, temveč da sta bila uperjena proti ameriški reprezentanci, kateri so Rusi speljali olimpijski rekord.

V poizkusu, da bi omilili ves incident, se je oglasil tudi predsednik ruske zveze drsalnih športov Aleksej Kravtsov, ki se je celotnemu športnemu svetu opravičil v imenu svojega športnika ter celotne zveze.

Komentarjev 5
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 14:03 17.februar 2022.

    Peking je najbolj neprimeren kraj, kultura in podnebje za prireditev zimskega športa! Sramota, da so sploh kandidiral....in da so njih brez snega tudi izbrali !

  • Skias 10:19 17.februar 2022.

    Pa res ste obsedeni z temi američani. Imate srečo, da se kdo pojavo pa vam nameno F besedo. Res, da ne spada tja ampak on je imel v glavi samo F jee zmagali smo.

  • h4ck3r 08:28 17.februar 2022.

    Glede na to da jim Američani in velik del Zahoda, kažejo sredinec že lep čas, to niti ni tako presenetljivo...

Sorodne novice