Šport > Zimski športi
1604 ogledov

Shiffrinova ima le še eno možnost

Mikaela Shiffrin Epa
Shiffrinova upe polaga v kombinacijo.

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu napovedala rekordno bero kolajn, tudi po specialnem smuku ni bila najbolj zadovoljna s svojim nastopom. Shiffrinova je bila 18. (+2,49). Upe za odličje na Kitajskem zdaj polaga v kombinacijo.

Šestindvajsetletnica je zimske olimpijske igre odprla pravzaprav z nepredstavljivo moro. Odstopila je dvakrat po vrsti v prvih vožnjah veleslaloma in slaloma, v svojih paradnih disciplinah, kar se ji je nazadnje pred Pekingom primerilo pred enajstimi leti v svetovnem pokalu.

V superveleslalomu, v katerem je bila v tej sezoni celo dvakrat na stopničkah s tretjima mestoma v St. Moritzu, je olimpijsko tekmo končala na devetem mestu, v smuku, v katerem je nazadnje zmagala pred dvema letoma v svetovnem pokalu v Banskem, je bila na progi Skala v Yanqingu daleč od najboljših.

Ilka Štuhec Smuk Šport Ilka v solzah: Nastop ponesrečen, pred kamero se je zlomila

"Nauk številka ena, ki se ga veliko ljudi nauči na olimpijskih igrah, je, da ni nobenega jamstva za nič," je dejala Shiffrinova, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Za zdaj še ni našla odgovora, zakaj ji na Kitajskem ne gre: "Vsak dan, ko grem na to progo, se počutim, kot da lahko dobro smučam. To mi daje možnost, da se umirim malo v glavi," pravi Shiffrinova o smuku na gori Xiaohaituo.

"Preizkušnji ne bi mogli biti bolj različni, ko se ukvarjaš z dvema različnima športoma v enem dnevu. To je največji izziv," je o svojem zadnjem posamičnem startu na teh igrah v četrtkovi kombinaciji povedala Shiffrinova.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Zadnja priložnost za kolajno bo v soboto v ekipnem paralelnem mešanem tekmovanju. "Resnično se veselim ekipnega tekmovanja," je dejala Shiffrin. To bo "odličen zaključek te olimpijske izkušnje". 

Pred štirimi leti v Pyeongchangu je v alpskimi kombinaciji osvojila srebro, ko se je znašla v švicarskem objemu, Michelle Gisin je zmagala, Wendy Holdener pa je osvojila bron. V svetovnem pokalu je v alpski kombinaciji slavila enkrat, in sicer 26. februarja 2017 v Crans Montani, na tekmi, na kateri je bila tretja Slovenka Ilka Štuhec, ki bo kombinacijo izpustila. Edina Slovenka bo Maruša Ferk Saioni, ki je bila v tej disciplini deseta na OI 2014.

Alenka Dovžan, takrat stara komaj 18 let, je leta 1994 postala lastnica prve in za zdaj edine slovenske olimpijske kolajne v kombinaciji, brona. Podvig ji je uspel na zimskih OI v Lillehammerju, ko se je uvrstila za Švedinjo Pernillo Wiberg in Švicarko Vreni Schneider. Uspeh Dovžanove je s šestim mestom takrat dopolnila Katja Koren. Tina Maze je bila pred osmimi leti v Sočiju četrta v kombinaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice