Šport > Olimpijske igre
52735 ogledov

Norvežanka po kolapsu v ciljni areni zapušča olimpijske igre

Ingrid Landmark Tandrevold Epa
Zdravje je na prvem mestu, je zdravniško odločitev sprejela norveška biatlonka.

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold ne bo več nastopala na olimpijskih igrah v Pekingu, potem ko je v petkovi zasledovalni tekmi zaradi težav s srcem padla na ciljni črti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tandrevoldova, ki je že v preteklosti imela težave s srcem, se je na nedeljski zasledovalni tekmi, ki jo je dobila njena reprezentančna kolegica Marte Olsbu Röiseland, nekaj metrov pred ciljem ustavila in nato s težavo premaknila čez ciljno črto, kjer je izčrpana obležala na tleh.

 | Avtor: Epa Epa
Reprezentančni zdravnik Lars Kolsrud jo je zdaj poslal domov, čeprav bi morala tekmovati še na sredini štafetni tekmi. "Zdravniška odločitev je, da Ingrid zdaj konča tekmovanje. Želimo jo spraviti domov, kjer bo opravila preglede, da vidimo, kaj lahko storimo, da se to ne bo več ponavljalo," je Kolsrud povedal danes.

Petindvajsetletna biatlonka, ki je novico o koncu svojih nastopov na igrah sporočila na današnji novinarski konferenci, je dejala, da si sicer zelo želi nadaljevati olimpijske nastope, a da je njeno zdravje bolj pomembno. "Ničesar si ne želim bolj, kot da bi nastopila s svojimi reprezentančnimi kolegi in najboljšo ekipo, a moje zdravje je bolj pomembno," je dejala. "Odločitev je bila res težka, a stara sem šele 25 let, tako da upam, da bom v tem športu še dolga leta," je dodala.

"Zdaj se počutim zelo dobro. Mislim, da sem na tekmi na visoki nadmorski višini in v težkih razmerah šla preko svoje meje. Ker sem že imela težave s srcem, moramo biti pazljivi," je ob tem še povedala Norvežanka.

Trikratno svetovno prvakinjo s štafeto, ki je zadnje zlato osvojila lani na Pokljuki, bo na sredini tekmi zamenjala Karoline Knotten.

Ingrid Landmark Tandrevold | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 12:57 15.februar 2022.

    Je 2x ali 3x cepljenja? Nič novega za športnike.

Sorodne novice