Šport > Zimski športi
110835 ogledov

Huda žalitev za našo junakinjo in njeno ekipo! Neverjetno, kaj so si privoščili

Gloria Kotnik Profimedia
Organizatorji dogodka so si privoščili velik spodrsljaj.

Za slovensko odpravo v Pekingu so zaenkrat naravnost fantastične Olimpijske igre, s katerimi smo se močno približali rekordnemu Sočiju in osmim olimpijskim medaljam, ki smo jih osvojili pred osmimi leti. Naši športniki so nas zaenkrat navdušili s kar sedmimi medaljami (dvema zlatima, tremi srebrnimi in dvema bronastima) ter nam tako pričarali malo sreče in veselja v teh mračnih časih.

In seveda je prav, da se naše športne junake ob vrnitvi počasti ter se ponudi priložnost ljudem, da našim športnikom pokažemo, koliko nam pomenijo in kako jih cenimo.

Gloria Kotnik Junakinja OI Šport Gloria Kotnik: "Še vedno ne vem, kaj se okoli mene dogaja"

Zato je prav žalostno, kakšno blamažo si je tokrat privoščil organizator sprejema v Kranjski Gori, kjer je Olimpijski komite Slovenije priredil uradni sprejem za prvo slovensko odpravo, ki se je vrnila s paketom odličij.

Na dogodku, kateri se je prenašal v živo tudi preko televizije in spleta, je peščica izbranih slovenskih športnih navdušencev lahko pozdravila lastnika olimpijskega srebra deskarja Tima Mastnaka, bronasto in zlato skakalko Niko Križnar ter njeno sotekmovalko in dvakratno olimpijsko prvakinjo Uršo Bogataj ter našo bronasto deskarko Glorio Kotnik.

Gloria Kotnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav pri sprejemu slednje pa je prišlo do precejšnje blamaže, saj so bili poleg dobitnikov medalj na oder povabljeni tudi člani njihovih ekip, oziroma strokovnega štaba. Tako so se na odru pojavili še Zoran Zupančič, Anže Lavtižar ter Gaber Arh, ki so skrbeli za naše skakalke, Timov oče in trener Robert Mastnak ter ... Oče Glorie Kotnik, Peter Kotnik?

Kljub temu, da je naša "supermamica" s svojo športno zgodbo in olimpijskim uspehom praktično navdušila in ganila ves svet, se organizatorji niso niti toliko potrudili, da bi preverili, kdo je resnično trener naše bronaste olimpijke. Peter Kotnik je namreč trener kitajske reprezentance, njegovo hčer pa že vse od sezone 2014/15 trenira Aco Sitar.

Slednji tako ni dobil povabila na oder, ko pa je Kotnikova poizkušala popraviti napako organizatorjev, je njen trener že zapustil prizorišče. Sitar tako ni bil deležen zasluženega sprejema, kar je močno zabolelo našo olimpijsko junakinjo, ki je želela, da se ve, koliko je slednji napravil za njeno kariero ter da brez njega ne bi bilo tega uspeha.

Gloria Kotnik | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moj trener v zadnjih letih je Aco Sitar, a prvotno ni bil povabljen na oder in to je zame napaka. Ogromno je storil zame, razvil je zmagovalno opremo in zasluži si vse pohvale. V športu se velikokrat pozabi na ljudi, ki stojijo za uspehom," je vse skupaj obžalovala naša bronasta deskarka ter še enkrat poudarila, da je njen trener in da si zasluži vso pozornost in spoštovanje.

Kot je večkrat omenila Kotnikova, ji je Sitar veliko pomagal in odigral veliko vlogo pri njenem novem športnem rojstvu. Res mu nekateri to oporekajo, zato je na koncu tudi protestno zapustil sprejem v Kranjski Gori, na katerega ga sploh uradno nihče ni povabil.

"Ne vem, zakaj mi nekateri oporekajo, da sem njen trener, mogoče je v ozadju politika. Glorii sem celo rekel, da se umikam iz te zgodbe. Ne gre mi za denar, a nekateri bi lahko pokazali malce hvaležnosti," pa je dogajanje za STA pokomentiral Sitar.

Aco Sitar | Avtor: Allflex Allflex

"Res nisem trener ranga, kot sta njen oče Peter ali Izidor Šušteršič, ki sta trenerja nacionalnih zvez. Ampak ko sem razvil ploščo, sem ustvaril tudi tehniko deskanja. Sam sicer izhajam iz smučanja, začel sem izdelovati plošče za smuči, ker pa tovarne smuči ščitijo svoj razvoj, sem ustvaril še plošče za deske. Na deski sem stal le enkrat, ne znam deskati, a znam opazovati in lahko dam tudi deskarjem kakšne nasvete," meni Kamničan, strokovnjak, ki je s Kotnikovo začel sodelovati po olimpijskih igrah v Sočiju, kjer so njegovo ploščo uporabljali tako slovenski junak Žan Košir kot dobitnik dveh zlatih kolajn Vic Wild. Takrat je dobitnica bronaste kolajne iz Pekinga resno razmišljala, da konča kariero.

Sitar jo je povabil v svoj štab, da bi sodelovala pri razvoju njegovih plošč in testirala opremo. Tako je nastalo sodelovanje, ki traja še zdaj. Kotnikova je opazila, da od njega lahko dobi pametne nasvete, pomagal ji je ustvariti tehniko, ki je potrebna za deskanje s ploščami Allflex.

Oče nekdanje nadarjene smučarke Nives Sitar, zdaj Boltar, pa Kotnikovi ni le pomagal s ploščo in tehničnimi nasveti, odigral je tudi veliko vlogo pri njeni psihološki pripravi in je tako ne glede na mnenje drugih eden najzaslužnejših za velik uspeh naše bronaste Glorie.

Veselje Odziv Šport Solze sreče Kotnikove ganile tudi izjemno Čehinjo gloria kotnik lepa družina Magazin Gloria Kotnik: Po trpljenju leta 2020, je lani prišla njena velika sreča
 
Komentarjev 13
 • rd2dmk2 09:22 18.februar 2022.

  no verjetno se bo za trenerja prograsil kakšen koalicijski veljak.. ne pozabit da za medaljo ni predpisana nagrada samo za tekmovalca ampak tudi za trenerja.. tako da verejtno bomo izvedeli da je kakšen "zlati fantek" trener vseh od nike pa ...prikaži veča do timija. sicer pa mnogo let nazaj so naši orli dobili medaljo, pa za nagrado umetniško slike. se še spomnite gospodje, kaj je eden od nosilcev odličja naredil z sliko. v istem času pa so alpski smučarji dobivali kaj ???? ne ne ni bil burek.

 • res.no 21:41 15.februar 2022.

  Sramota, so se gospodu ze javno opravicili? Ga nodo vsaj na naskednjem uradnem sorejemu vseh sportnikov skupaj povabili? Bilo bi najmanj spodobno, da ne rečemo kar nujno in obvezno, da vse to storijo. Sram jih je lahko.

 • Avatar Leon
  Leon 12:47 15.februar 2022.

  Nekomu gredo v nos rezultati naših športnikov ! Generalna policijska uprava (GPU) je po poročanju spletnega portala 24ur Policijski upravi (PU) Celje naložila, naj ugotovi, kdo je organizator sprejemov za dobitnika olimpijskih medalj Glorio Kotnik in Tima Mastnaka v njunih ...prikaži večh domačih krajih. Razlog je po navedbah portala domnevno kršenje ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/policija-preiskuje-sprejeme-olimpijcev-381544 - www.zurnal24.si