Magazin > VIP
25361 ogledov

Gloria Kotnik: Po trpljenju leta 2020, je lani prišla njena velika sreča

gloria kotnik Profimedia
Njeni sinček je star šele dobro leto!

Gloria Kotnik je danes na olimpijskih igrah osvojila odlično tretje mesto. Njene solze sreče si bomo zapomnili vsi, ki smo bili priča temu zgodovinskemu uspehu.

Za Velenjčanko je ta medalja zlata. Mnogi namreč ne vedo, da je njen sinček Maj pred nekaj dnevi upihnil šele prvo svečko. Ko je izvedela za nosečnost, je prekinila kariero, a že takrat napovedala, da se bo vrnila na bele strmine, če bo deskanje pogrešala. 

Gloria pa si ne bo zapomnila le leta 2022 in 2021, ampak tudi 2020. Tistega leta se je namreč od naporov zlomila. To stanje je trajalo več mesecev. "Moje življenje zadnjih nekaj let je bilo zelo intenzivno. Vedno sem bila polna energije, tekala sem naokoli, trenirala, trdo delala, potovala ... Beseda NE v mojem besedišču ni obstajala. Že prej sem doživela zlom - iz te izkušnje se nisem nič naučila," je takrat sporočila na družbenem omrežju. Slabše počutje se je pozimi vrnilo. "Ta občutek sem poznala, čutila sem, da prihaja, zato sem življenje upočasnila, si vzela več časa za počitek in zase, a bilo je prepozno. V tem stanju sem že pet mesecev. Ne gre le zato, kaj se vidi navzven, bolj pomembno je, kako se to stanje občuti. Utrujenost po vsakem malem naporu, po jedi. Brez bolečinskih tablet nisem mogla zaspati, ni bilo dneva brez bolečine ali slabosti. Predstavljajte si profesionalnega športnika, ki se ni zmožen povzpeti po stopnicah do stanovanja."

Gloria je takrat hodila od zdravnika do zdravnika. Na koncu je spoznala, da se mora njeno življenje drastično spremeniti in da se mora posvetiti sebi in si vzeti čas za svoje najbližje ter za stvari, ki jo osrečujejo. Na koncu je zmagala, tako kot danes!

 

 
Komentarjev 4
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:36 08.februar 2022.

    Kljub vseh psihološki pomoči, ki jo imajo športniki, se srečujejo z takimi in onakimi stiskami in psihičnimi težavami ampak najhujše običajno nastopijo po koncu kariere.

  • batom 18:50 08.februar 2022.

    Prej sploh nismo vedl da obstaja. Te olimpiske so pa res cudne. Neki amaterji dobivajo medalje.