Šport > Olimpijske igre
102 ogledov

Finale ekipnega sprinta brez slovenske udeležbe

Anamarija Lampič Anže Malovrh/STA
Smučarski tekačici Anamarija Lampič in Eva Urevc se nista prebili v finale najboljših desetih reprezentanc ekipnega sprinta v klasični tehniki.

Nemki Katharina Hennig in Victoria Carl, ki sta bili najhitrejši že v svoji polfinalni skupini ekipnega sprinta smučarskih tekačic, sta najbolje opravili tudi s finalom in si tako priborili zlato olimpijsko odličje. V moški konkurenci sta slavila Norvežana Erik Valnes in Johannes Hoesflot Klaebo. Slovenski dvojici se nista prebili v finale.

Hennigova in Carlova sta bili najhitrejši že v prvi polfinalni skupini, v kateri sta Slovenki Anamarija Lampič in Eva Urevc zasedli sedmo mesto in tako ostali brez finala, najspretnejši pa sta bili tudi v finalu (23:08:08 minute).

Zgolj za 0,17 sekunde sta zaostali Švedinji Jonna Sundling in Maja Dahlqvist, medtem ko sta si Rusinji Julija Stupak in Natalija Neprjajeva, najhitrejši v drugi polfinalni skupini, z zaostankom 0,71 sekunde priborili bron.

Finki, ki sta dolgo časa vodili, sta na koncu na četrtem mestu zaostali slabe štiri sekunde. Slovenki sta na koncu osvojili 14. mesto.

Za Hennigovo in Carlovo je to drugo odličje v Pekingu, potem ko sta bili z nemško štafeto srebrni.

V moški konkurenci je šla zmaga na Norveško. Valnes in Klaebo sta bila sicer najhitrejša že v prvi, počasnejši polfinalni skupini, največ moči pa sta pokazala ravno v finalu, kjer je bil tek okoli 40 sekund hitrejši kot v polfinalih. Drugouvrščena Finca Iivo Niskanen in Joni Maki sta v finalu zaostala za 2,46 sekunde, tretjeuvrščena Rusa Aleksander Boljšunov in Aleksander Terentjev pa za 4,29 sekunde.

Vili Črv in Miha Šimenc se prav tako nista prebila v finale, v prvi polfinalni skupini sta bila osma, kar je na koncu zadoščalo za 16. mesto.

Klaebo je v Pekingu osvojil že četrto olimpijsko odličje, zlat je bil še v posamičnem sprintu.

* Smučarski tek, ekipni sprint, ženske:
ZLATO:  Nemčija (Katharina Hennig in Victoria Carl)
SREBRO: Švedska (Jonna Sundling in Maja Dahlqvist)
BRON:   ROK (Julija Stupak in Natalija Neprjajeva)

* Smučarski tek, ekipni sprint, moški:
ZLATO:  Norveška (Erik Valnes in Johannes Hoesflot Klaebo)
SREBRO: Finska (Iivo Niskanen in Joni Maki)
BRON:   ROK (Aleksander Boljšunov in Aleksander Terentjev)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice