Šport > Olimpijske igre
20786 ogledov

Shiffrinova pokazala zobe, Slovenka ni šla na progo

Mikaela Shiffrin Epa
Ameriška smučarka Mikaela Shiffrin bo po seriji razočaranj obliž na rano iskala v kombinaciji.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša na edinem uradnem treningu smuka pred četrtkovo žensko alpsko kombinacijo na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Edina slovenska smučarka Maruša Ferk Saioni se ni odločila za nastop na današnjem preizkusu smukaške proge.

Na treningu je nastopilo sicer zgolj 14 tekmovalk. Shiffrinova je odpeljala progo v času ene minute, 33 sekund in 56 stotink.

 | Avtor: Epa Epa

Na drugem mestu je bila Švicarka Wendy Holdener (+0,93), dvakratna svetovna prvakinja v kombinaciji in bronasta z iger v Pyeongchangu 2018, tretji čas je vpisala Čehinja Ester Ledecka, olimpijska prvakinja v deskarskem paralelnem veleslalomu, ki je bila zgolj stotinko sekunde počasnejša od Holdenerjeve.

Branilka kombinacijskega olimpijskega naslova iz Pyeongchanga Švicarka Michelle Gisin je na četrtem mestu zaostala natanko eno sekundo za Shiffrinovo.

Dvanajst tekmovalk, med njimi tudi Ferk Saionijeva, se ni odločilo za edini preizkus smukaške proge pred kombinacijsko tekmo. Alpska kombinacija je sestavljena iz smuka in ene vožnje slaloma.

Temperature na območju Yanqinga severno od Pekinga so polarne. Na startu proge Skala na nadmorski višini 2050 metrov so merilci pokazali temperaturo 21,8 stopinje pod ničlo, na cilju kombinacijskega smuka 1285 metrov nad morjem pa je bilo -13 stopinj Celzija.

Mikaela Shiffrin je na teh igrah odstopila v prvih vožnjah slaloma in veleslaloma. Pred štirimi leti v Pyeongchangu je v alpski kombinaciji osvojila srebro. Zlata je bila tudi v kombinaciji pred enim letom na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, ko se je uvrstila pred Petro Vlhovo s Slovaške in Michelle Gisin iz Švice. Vlhova je po olimpijski slalomski zmagi zaradi poškodbe že končala nastope na Kitajskem.

Komentarjev 3
  • 4krogci 14:17 16.februar 2022.

    Ji letos negre, ma kljub vsemu stisne zobe in gre in trenira in ni da ni...ne pa kot naši k pač se jim neda trenirat (maruša pa ilka) pa pač bo raje na toplem v hotelu!

  • Avatar Marian Bolcina
    marian 14:04 16.februar 2022.

    Čestitam 🇺🇲

Sorodne novice