Šport > Olimpijske igre
304 ogledov

"To niso moje OI, so bile pa toliko bolj uspešne za Slovenijo"

Anamarija Lampić Anže Malovrh/STA
Anamarija Lampič in Eva Urevc sta ekipni sprint končali že v polfinalu. V prvi skupni sta bili sedmi, kar je na koncu zadoščalo za 14. mesto. Za desetim mestom in finalnim bojem za odličja sta Slovenki zaostali za 42 sekund.

"To niso moje OI, so bile pa toliko bolj uspešne za Slovenijo. Smo dobri in dobro delamo, vem, koliko je treba v to vložiti, in sem vesela za ostale," je po nastopu povedala Lampičeva. V sprintu je sodila v ožji krog favoritinj za odličja, a prejšnji teden na 12. mestu ostala brez finala.

Anamarija Lampič | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Urevčeva je v prvi predaji večji del tekla na tretjem mestu, tudi predala je tretja za ZDA in Avstrijo z le 0,7 sekunde zaostanka. Lampičeva je v drugi skupini predala peta, le 1,9 sekunde za vodilno ZDA. Urevčeva je imela nato v tretji predaji precej težav, da se je držala vodilne skupine, v kateri je bilo pred njo šest tekačic. Kmalu je zaostala na sedmem mestu in tako je bilo do konca. Že po prvi skupini je bilo jasno, da finala tokrat za bronasti z lanskega svetovnega prvenstva ne bo.

Anamarija Lampič Razočaranje Šport Finale ekipnega sprinta brez slovenske udeležbe

"V drugi predaji sem imela krizo, krče sem imela po celem telesu. Borila sem se, žal se ni izšlo za finale, kar sva potiho pričakovali. Z Ano sva bili vedno doslej uspešni, a se je neuspeh na žalost zgodil prav danes. V zadnjem času sem zaradi bolezni izgubila prav tisto, kar sem tu potrebovala, da se lahko boriš ne glede na to, da trpiš. Zelo sem se trudila, da sem prišla do konca, ni šlo," je bila razočarana Urevčeva.

Eva Urevc | Avtor: Epa Epa

"Ne znam si niti predstavljati, kaj vse je morala prestati Eva v tem zadnjem dobrem mesecu dni. Najprej je bila bolna doma, koronavirus ji je sredi januarja vzel veliko treninga, teden dni je ležala v postelji. Potem pa je še tu morala v karanteno, ker je imela pozitiven koronski test. Tako sem lahko le vesela, da sva lahko nastopili na današnji tekmi. Na začetku je še dobo kazalo, vendar pa je vse skupaj Evi pobralo preveč moči, da bi lahko naredili kaj več, 14 dni je ležala v zadnjem času v postelji," je pojasnila Lampičeva.

Dodala je, da je v prejšnjih letih tudi sama kdaj zbolela in obležala. "Vem, kako je težko potem teči, pljuča pečejo, tu pa je še visoka nadmorska višina, zelo hud mraz in težka proga, specifičen sneg, ki je dobesedno zaviral. Bilo je brutalno mrzlo, tako je bilo nemogoče v enem tednu nadoknaditi vse izgubljene dni."

Urevčeva je dejala, da je skušala po 46. mestu na sprintu prejšnji teden vendarle priti v ritem iz tekem iz konca prejšnjega leta, saj po novoletni turneji do OI ni bilo več tekem v svetovnem pokalu.

"Bilo mi je izjemno težko, ko so ostale lahko trenirale, sama pa nisem mogla. Po sprintu sem skušala nekako priti nazaj. A se vsega ni dalo nadoknaditi. V današnji prvi predaji sem se veliko bolje počutila kot na sprintu. Šla sem z veseljem na tekmo, ne glede na to, kar se mi je zgodilo," je počutje opisala Urevčeva.

Na začetku ekipne tekme ji je ustrezal tudi ritem. "Bila sem tretja v prvi predaji, če bi bil tak ritem tudi v nadaljevanju, bi bilo super. Vedela pa sem, da da bodo skušala tekmovalke za razdalje nas, sprinterke, uničiti z menjavanjem ritma in tako se je tudi zgodilo," je še dodala Urevčeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice