Lauda prvi športnik, ki ga je doletela takšna čast

Foto: Epa niki lauda
Trikratnega svetovnega prvaka bodo na zadnjo pot pospremili v sredo.
Oglej si celoten članek

Nekdanji zvezdnik formule 1 Niki Lauda bo prvi športnik, ki ga bodo položili na pare v katedrali sv. Štefana na Dunaju, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Pogreb bo v sredo.

Slovo Dirkaške legende so se poklonile Laudi

Nekaj podrobnosti je razkril tamkajšnji duhovnik Toni Faber, saj je slovo pokojnika iz omenjene katedrale prava redkost. Nazadnje je bil to slikar Ernst Fuchs, med drugimi pa se so v Avstriji v zadnjem obdobju tako poslovili tudi od kardinala Franza Königa, Otta von Habsburga in notranjega ministra Franza Olaha.

Ni odnehal Lauda sam odkril napako, zaradi katere je umrlo 223 ljudi

Sam pogreb bo na željo družine potekal v družinskem krogu. Sicer pa v cerkvi pričakujejo tudi 300 častnih gostov, ostalih 800 sedišč in 3000 stojišč v cerkvi pa bo na voljo drugim obiskovalcem.

Med možnimi častnimi gosti avstrijski mediji med drugim omenjajo Arnolda Schwarzeneggerja, monaškega kneza Alberta, igralca Daniela Brűhla, ki je Laudo upodobil v filmu Rush, Bernieja Ecclestona, Lewisa Hamiltona in predstavnike ekip Ferrarija in Mercedesa. Med govorniki pa bo tudi avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen.

Po neuradnih podatkih naj bi Laudo pokopali v dirkaški opravi, so poročali avstrijski mediji.

Oster napad "Patetično! Kako si Lewis to upravičuje?" VN Monaka Hamilton z novim rekordom: "Ta je za Nikija!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.