Lažni Federer ukanil kitajske navijače

Donald Mahoney, zvezdnik spletnega portala YouTube, se je našemil v tenisača Rogerja Federerja in izzval evforijo na ulicah največjega kitajskega mesta.
Oglej si celoten članek

Ameriški šaljivec Donald Mahoney, ki zadnji dve leti živi v Šanghaju, se je odločil, da bo opravil eksperiment, kako dobro Azijci prepoznavajo predstavnike kavkazijske rase.

V zahodnem svetu je razširjeno prepričanje, da so si Azijci med seboj zelo podobni, zato jih je težko razlikovati, Mahoney pa je dokazal, da se Azijci pri prepoznavanju predstavnikov bele rase soočajo s podobno dilemo.

Mahoney se je za potrebe eksperimenta opravil v oblačila legendarnega Rogerja Federerja in se obdan z nekaj telesnimi stražarji sprehodil po ulicah Šanghaja. ''Lažni Federer'' je kmalu vzbudil veliko pozornosti in okoli njega so se začele zgrinjati gruče ljudi, ki so si želeli bodisi njegovega avtograma bodisi fotografije z zmagovalcem 17 turnirjev za grand slam.

Kitajski navijači niso opazili, da ''Federer'' avtograme podpisuje z levo roko, čeprav je v resnici desničar, motilo pa jih ni niti dejstvo, da Mahoney ni ravno podoben švicarskemu tenisaču. Oči pač vidijo, kar želijo videti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.