Šport
26 ogledov

Lažni Federer ukanil kitajske navijače

lažni federer Youtube
Donald Mahoney, zvezdnik spletnega portala YouTube, se je našemil v tenisača Rogerja Federerja in izzval evforijo na ulicah največjega kitajskega mesta.

Ameriški šaljivec Donald Mahoney, ki zadnji dve leti živi v Šanghaju, se je odločil, da bo opravil eksperiment, kako dobro Azijci prepoznavajo predstavnike kavkazijske rase.

V zahodnem svetu je razširjeno prepričanje, da so si Azijci med seboj zelo podobni, zato jih je težko razlikovati, Mahoney pa je dokazal, da se Azijci pri prepoznavanju predstavnikov bele rase soočajo s podobno dilemo.

Mahoney se je za potrebe eksperimenta opravil v oblačila legendarnega Rogerja Federerja in se obdan z nekaj telesnimi stražarji sprehodil po ulicah Šanghaja. ''Lažni Federer'' je kmalu vzbudil veliko pozornosti in okoli njega so se začele zgrinjati gruče ljudi, ki so si želeli bodisi njegovega avtograma bodisi fotografije z zmagovalcem 17 turnirjev za grand slam.

Kitajski navijači niso opazili, da ''Federer'' avtograme podpisuje z levo roko, čeprav je v resnici desničar, motilo pa jih ni niti dejstvo, da Mahoney ni ravno podoben švicarskemu tenisaču. Oči pač vidijo, kar želijo videti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.