Le 24 ur po hudem padcu Márquez spet na tleh

Foto: Epa marc marquez
Branilec naslova si je kljub padcu pripravil dobro izhodišče za napad na šesti naslov svetovnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha-SRT) si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko za VN Tajske v Buriramu, 15. dirko motociklističnega svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP. Drugi je bil v današnjih kvalifikacijah Španec Maverick Vinales (Yamaha), tretji pa vodilni v SP, njegov rojak Marc Marquez (Honda).

MotoGP Močan dež moti kvalifikacijski dan na Tajskem

To je za 20-letnega Quartarara, ki se je šele letos priključil razredu motoGP, še četrti "pole position" to sezono in za zdaj še ni osvojil nobene dirke. Med drugim je danes dosegel rekord dirkališča v Buriramu z 1:29,719 minute.

Španski zvezdnik Marquez, ki pri 26 letih lahko že v nedeljo osvoji svoj šesti naslov svetovnega prvaka, je v zadnjih minutah kvalifikacij padel brez posledic. Gre že za drugi padec Marqueza ta konec tedna, potem ko jo je v petek ob hudem padcu odnesel srečno, brez večjih poškodb.

Obležal na tleh Márquez opisal grozote: "Nisem mogel dihati."

Marquez, ki je to sezono nanizal že osem zmag, lahko že v nedeljo slavi nov naslov prvaka. Kot vodilni v SP ima 98 točk prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati), do konca sezone pa je še pet dirk. Dovizioso bo v nedeljo startal s sedmega mesta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.