Šport > Moto športi
3112 ogledov

Márquez opisal grozote: "Nisem mogel dihati."

marc marquez Print Screen
Aktualni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda je po spektakularnem padcu moral v bolnišnico.

Marc Márquez (Honda) je grdo padel na prvem prostem treningu pred nedeljsko VN Tajske, na kateri si petkratni prvak lahko že zagotovi svoj šesti naslov. Španec ima v seštevku kar 98 točk prednosti pred Andreo Doviziosom (Ducati), tako da mora za predčasno skupno zmago v nedeljo osvojiti le dve točki več od tekmeca in šesti naslov bo njegov.

Končno slavje bi mu ob tako veliki prednosti lahko preprečile samo še kakšne nepredvidljive okoliščine, kot je denimo poškodba, tako da je imel ogromno sreče, da jo je ob padcu na prostem treningu v Buriramu odnesel brez hujših posledic.

Marc Márquez Marquez Video Šport Grozljiv padec Márqueza na Tajskem, pristal je na nosilih

Márquez je moral z dirkališča naravnost v bolnišnico, kjer so opravili temeljite preiskave. Ob padcu na srečo ni utrpel nobenega zloma, zato je od zdravniške službe dobil zeleno luč za nadaljevanje dirkaškega konca tedna. Priznal je, da čuti bolečine po celem telesu, najhuje pa so jo skupili njegov vrat, hrbet, koleno in levi del medenice.

"VN Tajske se ni začela po naših željah. Zjutraj sem doživel zelo čudno in precej hudo nesrečo. Že kar nekaj časa ni sem doživel takšnega padca. Približno pet sekund nisem mogel dihati, zato sem tudi obležal na pesku. Čeprav je vse skupaj trajalo samo pet sekund, sem imel občutek, da jih je minilo vsaj 20, ker je bil udarec tako silovit," je povedal Márquez.

marc marquez | Avtor: Epa Epa

"Stanje se je nato postopoma izboljševalo. Ko sem prispel v bolnišnico, je bilo z mano že vse v redu. Povsem razumem, da so bili zdravniki previdni in so želeli opraviti temeljite preiskave. Najpomembneje je, da je v mano vse v redu. Res je, da me boli celo telo, a to ni problem, najbolj me je skrbelo, ker po po padcu nisem mogel dihati. Boli me vrat, pri dihanju čutim bolečine v hrbtu," je povedal Španec, ki se je kljub bolečinam udeležil drugega prostega treninga. "Prvih nekaj krogov drugega treninga sem še čutil bolečine, nato sem se osredotočil in jih odmislil. Ja, boli me medenica, boli me koleno, a glavno je to, da nisem zlomil nobene kosti. Samo močan udarec."

Prevzel odgovornost

O razlogih za nesrečo je petkratni svetovni prvak povedal: "Po odpustu iz bolnišnice sem najprej preveril, zakaj sem padel. Ravno sem prišel iz garaže in imel sem novo gume. Nisem bil preveč hiter. Morda je bila tudi steza nekoliko umazana. V tistem ovinku običajno nekoliko spustimo plin, vendar ne povsem. Jaz sem ga povsem zaprl, prišlo je do zaviranja z motorjem, nato mi je zablokiralo zadnje kolo. Ni šlo za mehansko okvaro, ampak za mojo napako. Vozil sem prepočasi."

Komentarjev 4