Šport > Moto športi
548 ogledov

Márquez gospodar na svojem dvorišču

Marc Márquez Marquez Epa
Dirkači so opravili s kvalifikacijami za VN Aragonije.

Španec Marc Márquez (Honda) si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko za VN Aragonije v domačem Alcañizu. Drugi je bil v današnjih kvalifikacijah elitnega razreda motoGP Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT), tretji pa Márquezov rojak na tovarniški Yamahi Maverick Viñales.

Quartararo, ki je na prejšnji dirki v Misanu do predzadnjega kroga vodil in šele po hudem boju z Márquezom Špancu prepustil zmago, se je tokrat spet izkazal, za najboljši startni položaj pa mu je zmanjkalo 32 stotink sekunde.

Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), najbližji zasledovalec Márqueza v skupnem seštevku SP, je kvalifikacije končal šele na desetem mestu, na šestem pa je končal italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha).

Po 13 dirkah sezone ima Márquez na prvem mestu SP 275 točk, drugi je Dovizioso s 182, tretji pa še en Ducatijev dirkač Italijan Danilo Petrucci s 151.

juan manuel correa Stanje je resno Šport Dirkača prebudili iz umetne kome
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.