Šport > Moto športi
12188 ogledov

Rossi in Márquez zakuhala nov incident!

MAverick Viñales Vinales Epa Maverick Viñales.
V Misanu so bile kvalifikacije bolj vroče kot ponavadi.

Španec Maverick Viñales (Yamaha) je zmagovalec kvalifikacij dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu v elitnem razredu motoGP. Drugi je bil njegov rojak Pol Espargaró (KTM), tretji pa Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT).

Kvalifikacije je zaznamoval tudi manjši incident v zadnjem krogu med zvezdnikoma Italijanom Valentinom Rossijem (Yamaha) in Špancem Marcom Márquezom (Honda), ki sta se po nekaj prehitevanjih tudi dotaknila, sicer ostala na motorjih, a je med njima že na stezi prišlo do izmenjave gest, vse skupaj pa bo verjetno dobilo še nadaljevanje v poslabšanju odnosov med obema. Kvalifikacij sicer nista končala prav na vrhu, Márquez je bil peti, Rossi pa na domači dirki šele sedmi.

Iz druge vrste bosta v nedeljo ob vodilnem v SP Márquezu začela še domačina Franco Morbidelli (Yamaha SRT) ter Andrea Dovizioso (Ducati), iz tretje pa ob Rossiju še Francoz Johann Zarco (KTM) in Španec Álex Rins (Suzuki).

Po 12 dirkah v SP je trdno na prvem mestu Marc Márquez z 250 točkami, Andrea Dovizioso jih ima 172, Álex Rins pa 149.

Tim Gajser MXGP Šport Tim Gajser po dveh padcih v napad iz ozadja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice