Šport > Moto športi
1547 ogledov

Lorenzo pomiril Rossijeve in Márquezove strahove

jorge lorenzo Epa
Nekdanji svetovni prvak se je odzval na govorice, da naj bi po koncu letošnje sezone zamenjal ekipo.

Jorge Lorenzo (Honda) je zatrdil, da je povsem predan delu z japonskim proizvajalcem motorjem in da se nima namena vračati k Ducatiju. S tem je ovrgel govorice, da naj že po koncu letošnje sezone zapustil Hondo, s katero ima sicer sklenjeno pogodbo do konca sezone 2020.

Honda v skrbeh Šport Prvaka premetalo kot lutko, poletje bo preživel v mavcu

Petkratni svetovni prvak (trikratni v elitnem razredu) se bo prihajajoči konec tedna vrnil po daljši odsotnoti zaradi poškode na prostem treningu v Assnu, kjer je utrpel poškodbo vretenc.

Ker mu po selitvi h Hondi nič ne gre po načrtu, njegova najboljša uvrstitev pa je še vedno 11. mesto iz Le Mansa, medtem ko njegov moštveni kolega Marc Márquez drvi proti novemu naslovu svetovnega prvaka, so se v javnosto okepil špekulacije o njegovi prihodnosti. Olje na ogenj je prilil dirkač Ducatija Jack Miller, ki je javno priznal, da se boji za svoj sedež.

nesreča lorenzo motogp Skrušen Šport Lorenzo: "Opravičilo ni dovolj, a res mi je zelo žal."

Na govorice sta se odzvala tudi Valentino Rossi in Márquez. Slednji je rojaka oklical za velikega šampiona in ga pozval, naj se dokaže s Hondo. Rossi je pokazal več razumevanja in dejal, da bi bila selitev glede na rezultate logična, ob tem pa poudaril: "Na voljo mu je tovarniška Honda in prepričan sem, da je sposoben dirkati s tem motociklom."

marc marquez MotoGP Šport Rossi šokiran, tudi Márquez upa, da gre za izmišljotino

Manj kot dva tedna kasneje se je na to temo oglasil še Lorenzo. "Veliko govoric kroži o meni, tudi takrat, ko me ni zraven," je povedal Španec, ki je izpustil zadnje štiri dirke.

"Nikoli nisem rekel ničesar, ker vem, da imam sklenjeno pogodbo s Hondo. Ker so bile govorice tako odmevne, sem poklical šefa ekipe Alberta Puiga in mu povedal, da sem še vedno predan ekipi," je dodal 32-letnik.

Razkril je, da je bila njegova poškodba v Assnu neposredno povezana s posledicami padca v času predsezonskih testiranj. "V Montmelu se je pojavila težava, ki je do Assna nisem uspel odpraviti. Poškodbe hrbta so zelo resna stvar. Začel sem dvomiti vase, v svoje življenjske odločitve, kariero. Mislim, da so takšni dvomi normalni. Ko sem se začel počutiti bolje, so tudi dvomi začeli počasi bledeti. Želim si zmagovati s Hondinim motociklom. Zdaj ko vem, da mi poškodba ne bo več povzročala težav, se želim ponovno spopasti s tem izzivom," je napovedal Lorenzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.