Šport > Moto športi
4620 ogledov

Prvaka premetalo kot lutko, poletje bo preživel v mavcu

Twitter Ostanki Lorenzovega motocikla.
Smoli petkratnega svetovnega prvaka še kar ni videti konca.

Jorge Lorenzo (Honda) je doživel nov udarec v njegovem neuspešnem prilagajanju na motocikel japonskega giganta, kateremu se je pridružil ob koncu lanske sezone.

Petkratni prvak s tremi naslovi v elitnem motociklističnem razredu je tokrat padel na prostem treningu v Assnu in bo zaradi poškodb hrbtenice manjkal najmanj dve dirki.

Jorge Lorenzo Moto GP Šport Grd padec in poškodba večkratnega svetovnega prvaka (Video)

Lorenzo je po padcu tožil zaradi bolečin v prsnem košu in hrbtenici, zato so ga prepeljali v bolnišnico. Rentgenstki pregled je sprva pokazal le zlom prsnega vretenca (T6), natančnejši pregled z magnetno resonanco in računalniško tomografijo pa je potrdil še zlom osmega vretenca (T8). Gre za poškodbi v predelu lopatic.

Lorenzo ni zlomil le enega, temveč dve vretenci, zaradi česar bo izpustil najmanj dve dirki.

Španski dirkač, ki ima za seboj izredno naporno leto, je že potrdil, da zaradi posledic padca ne bo mogel dirkati v Assnu ali na Sachsenringu. Z Nizozemske bo odpotoval v Lugano, kjer se bo poskušal pripraviti na dirko za VN Češke v Brnu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Pri Hondi postajajo zaradi Lorenzovih težav čedalje bolj zaskrbljeni. "Ne začenja nas skrbeti, temveč smo že kar zelo zaskrbljeni. Načina dela ne bomo spreminjali. Jorge se privaja na motocikel in upam, da mu bo uspelo. Lahko ga samo podpirami in poskušamo ugoditi njegovih željam. Po padcu prejšnji teden v Barceloni ga je bolelo v istem predelu kot danes. Zdaj se je stanje še poslabšalo. Na srečo gre za poškodbo v predelu, ki je dokaj dobro zaščiteno, tako da so živci ostali celi. To je dobra novica. Tri, štiri tedne bo moral nositi mavec ali steznik," je povedal šef Honde Alberto Puig.

O sami nesreči je Puig dodal: "Nimamo neke posebne razlage. Prehitro je zapeljal v ovinek in padel. To se dogaja. Naredil je napako. Vsi dirkači imajo nesreče. Nismo še imeli časa, da bi pregledali podatke."

Lorenzova poškodba je samo še en v vrsti neprijetnih dogodkov, ki so zaznamovali zadnjih 12 mesecev. Po prestopu k Hondi si je med treningom zlomil levo zapestje in posledično izpustil velik del priprav na novo sezono. V letu 2018 je še kot dirkač Ducatija, kjer se ni proslavil, prestal dve operaciji.

Pred dvema tednoma je povzročil nesrečo na VN Katalonije, v kateri so jo skupili tudi Andrea Dovizioso, Maverick Vinales in Valentino Rossi.

Po dirki je doživel še padec na testiranju, zaradi česar je v zadnjih dneh trpel za bolečinami v prsnem košu in vratu.

nesreča lorenzo motogp Skrušen Šport Lorenzo: "Opravičilo ni dovolj, a res mi je zelo žal." Napeto Šport Rossi v bolečinah, Vinales besen kot ris, Márquez miri situacijo

Komentarjev 1
  • Avatar Faddibella
    Faddibella 01:30 30.junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Sorodne novice