Šport > Moto športi
2790 ogledov

Lorenzo: "Opravičilo ni dovolj, a res mi je zelo žal."

nesreča lorenzo motogp Reševalni pas/Twitter
Trikratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda močno obžaluje incident, ki je zaznamoval dirko za VN Katalonije.

Jorge Lorenzo je prevzel odgovornost za množičen padec v drugem krogu sedme letošnje dirke razreda motoGP. Novinec pri Hondi, ki letos še nima uvrstitve med najboljšo deseterico, je bil tako navdušen nad dobrim startom, da je v navalu čustev precenil svoje zmožnosti in naredil napako, s katero je izločil sebe in tri konkurente.

Marc Márquez VN Katalonije motoGP Šport Lorenzo tlakoval Márquezovo pot do zmage

V drugem krogu je pri poskusu prehitevanja zadel Mavericka Vinalesa in Andreo Doviziosa, padcu pa se ni mogel izogniti niti izkušeni veteran Valentino Rossi. Lorenzo je s tem močno olajšal delo rojaku Marcu Marquezu, ki je prišel do četrte zmage v sezoni in tako še povečal svojo prednost v točkovanju prvenstva.

"Dobro sem startal in pridobil veliko mest. Počutil sem se super, bolje kot celoten konec tedna in veliko sem pridobival pri zaviranju. Maverick je pred tem moral zavirati, da se je izognil trčenju z Marcom, kar sem izkoristil in se pripravil na napad. Prehiteval sem v nepravem trenutku in na napačnem mestu. Vedel sem, da je to zelo težaven ovinek. Preveč sem bil navdušen, ker sem se počutil tako dobro," je povedal Lorenzo.

"Nisem naredil nič norega. Zaviral sem precej običajno, težava pa je bila v tem, da nas je bilo preveč na kupu. Dovizioso je bil pred menoj. Imel je dober položaj pri izvozu iz ovinka. Zelo sem se mu približal in če sem se želel izogniti trčenju, sem moral zavirati. Zablokiralo mi je prednje kolo. V kakšnem drugem ovinku se to ne bi zgodilo. To je bil skupek različnih dejavnikov," je pripovedoval trikratni prvak elitnega razreda.

 | Avtor: Epa Epa

Najbolj obžaluje, da so davek za njegovo napako plačali drugi dirkači. "Bolj kot moja nesreča me žalosti, da so zaradi mene odstopili trije dirkači, ki se borijo za naslov. Jaz nisem v tej igri, zato moj odstop ni tako pomemben. Želim si, da bi odstopil samo jaz. V tem trenutku ni pravega opravičila. Moram se opravičiti, moram povedati, da mi je zelo žal, vendar razumem, da to ne bo zadostovalo. V mojo obrambo naj povem še to, da so takšni ovinki v preteklosti že povzročali težave in jih bodo tudi v prihodnje."

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • sam50 11:17 17.junij 2019.

    Če bi to "piz" storil kakšen drugi dirkač,ko je bil prepotentni Lorenzo še med elito,bi zagotovo zahteval suspenz iz karavane moto gp vsaj za kakšno sezono. Samo spomnimo se njegovih izjav,ko mu je kdo pripeljal blizu ali se ga celo ...prikaži več dotaknil,kakšen pomp je zganjal. In če ima vsaj malo časti,bo lepo pospravil za sabo in odšel med gledalce,ko se bo kaj naučil,pa morda poizkusil znova...