Šport > Moto športi
156 ogledov

Márquez suveren na slovitem prizorišču

Marc Marquez VN Francije Epa
Dirkači v razredih motoGP, moto2 in moto3 so opravili z dirko za VN Francije.

Španski motociklist Marc Márquez (Honda) je z današnjo zmago na dirki za VN Francije v Le Mansu v razredu v motoGP naredil nov korak k ubranitvi naslova svetovnega prvaka v kraljevskem motociklističnem razredu. Svojo prednost pred zasledovalci je še povečal. Po petih od 19 dirk sezone ima Márquez 95 točk, osem več kot Dovizioso.

Sedemkratni svetovni prvak iz Španije je še enkrat več obvladoval tekmece in dosegel 73. zmago v karieri. Za njim sta se na stopničke uvrstila Italijana Andrea Dovizioso in Danilo Petrucci (oba Ducati).

Marc Marquez motoGP Šport Márquez izenačil Rossijev rekord, Viñales razočaral

V razredu moto2 je slavil Španec Álex Márquez. V drugem najvišjem razredu so Španci potrdili premoč v Le Mansu in osvojili prva tri mesta. Za Márquezom sta se namreč zvrstila njegova rojaka Jorge Navarro in Augusto Fernández. V vodstvu seštevku za SP pa je ostal Italijan Lorenzo Baldassarri, pa čeprav je tokrat že drugič v letošnji sezoni odstopil.

V najmanjšem razredu moto3 je bil najhitrejši Škot John McPhee. Britanec, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, je v finišu tesno ugnal Italijana Lorenza Dallo Porto. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil vodilni v seštevku za svetovno prvenstvo Španec Arón Canet. Dalla Porta se je z današnjim drugim mestom prebil tudi na drugo mesto v skupnem seštevku. Sicer pa so dirko zaznamovali številni padci in odstopi, saj je tekmo končalo le 17 od 29 dirkačev.

VN Francije, motoGP:

1. Marc Márquez (Špa/Honda) 41:53,647
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) +1,984
3. Danilo Petrucci (Ita/Ducati) +2,142
4. Jack Miller (Aus/Ducati-Pramac) +2,940
5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +3,053
6. Pol Espargaró (Špa/KTM) +5,935
...

Skupni vrstni red, motoGP:

1. Marc Márquez (Špa/Honda) 95
2. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 87
3. Álex Rins (Špa/Suzuki) 75
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 72
5. Danilo Petrucci (Ita/Ducati) 57
6. Jack Miller (Aus/Ducati-Pramac) 42
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.