Šport > Moto športi
592 ogledov

Márquez izenačil Rossijev rekord, Viñales razočaral

Marc Marquez Epa
Dirkači v elitnem motociklističnem razredu so opravili s kvalifikacijami za VN Francije.

Španski motociklist Marc Márquez (Honda), vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, je v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko razreda motoGP za veliko nagrado Francije v Le Mansu postavil najhitrejši čas. Drugi je bil Italijan Danilo Petrucci, tretji pa Avstralec Jack Miller. S četrtega mesta bo dirko začel začel Italijan Andrea Dovizioso, s petega pa italijanski veteran, večkratni svetovni prvak Valentino Rossi. Razočaral je Maverick Viñales, ki je po hitrem koncu tedna kvalifikacije končal le na 11. mestu.

jorge lorenzo Na robu obupa Šport Žalosten, razočaran in zelo zaskrbljen

Márquez je danes osvojil tudi svoj 55. "pole position" v karieri in s tem izenačil Rossijev rekord. "Vesel sem prvega mesta, a danes je bil eden tistih dni, ko ni zabavno dirkati. Ne veš, ali bi uporabil pnevmatike za suho stezo ali za dež," je po novem uspehu pokomentiral Španec in s tem opozoril na izredno zahtevne razmere med treningom in vreme, ki se je spreminjalo.

Kvalifikacije v razredu moto2 je dobil Španec Jorge Navarro, v razredu moto3 pa Britanec John McPhee.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.