Šport > Moto športi
5591 ogledov

Rossi v bolečinah, Vinales besen kot ris, Márquez miri situacijo

Epa
Osmoljenci dirke za VN Katalonije pozivajo k sankcijam za Jorgeja Lorenza, rojaku pa je v bran stopil svetovni prvak Márc Marquez.

Jorge Lorenzo je z nespametno potezo,  s katero je zakrivil množičen padec v drugem krogu dirke razreda motoGP v Španiji, močno ujezil svoje konkurente.

Član Hondinega moštva se je po dirki opravičil Andrei Doviziosu, medtem ko se z Maverickom Vinalesom in Valentinom Rossijem še ni uspel pogovoriti. Sicer je obiskal Yamahino garažo, vendar dirkačev, kot je pojasnil, ni bilo na spregled.

nesreča lorenzo motogp Skrušen Šport Lorenzo: "Opravičilo ni dovolj, a res mi je zelo žal."

V prvem odzivu je bil najbolj oster Vinales, ki je pozval k hudim sankcijam za Lorenza. "Lahko bi me prehitel na ravnini, počakal bi samo še štiri ovinke," je povedal Španec in komisarjem predlagal sankcije za trikratnega prvaka.

"Start z zadnjega mesta. Štirje dirkači so odstopili zaradi njega. Če bi odstopila samo jaz in Valentino, bi lahko rekli, da je šlo za dirkaški incident brez večjih posledic. Toda on je iz dirke izločil tudi Andreo, ki se bori za naslov prvaka. Meni in Valentinu je uničil dirko, Doviziosu pa možnosti za naslov. Upam, da bodo strogi z njim," je dejal Vinales in poudaril, da se mu Lorenzo ni opravičil.

 | Avtor: Epa Epa

V nesreči štirih dirkačev se je po spletu okoliščin znašel tudi nič hudega sluteči Valentino Rossi. "To je bila velika, res velika škoda, saj mi je šlo zelo dobro. Na motorju sem se počutil udobno, bil sem precej hiter in užival sem v vožnji. Hitrejši sem bil od Petruccija, a sem ga prehitel v napačnem trenutku, saj sem prehitro prišel v deseti ovinek in nisem se mogel izogniti Jorgejevemu motorju," je pojasnil Rossi, ki je v padcu utrpel tudi lažjo poškodbo. "Čutim bolečine v gležnju, ker se mi je noga zagozdila med dva motocikla. To je dirkanje in takšne stvari se dogajajo," je dodal.

Precej bolj prizanesljiv je bil kasnejši zmagovalec Marc Márquez, ki je stopil v bran svojemu rojaku. "Morda se ljudje ob ogledu posnetka sprašujejo 'le kaj je počel Lorenzo?', vendar jaz sem to videl drugače. Jorge je bil na liniji, imel je smolo, da mu je zablokiralo kolo. Dovi in Vinales sta bila izven linije. Lorenzo ni bil podivjan, preprosto je izgubil sprednji del motocikla," je prepričan vodilni dirkač prvenstva.

Komentarjev 6
  • Antonio 20:01 17.junij 2019.

    Naj ponovijo dirko.....

  • dejann 13:31 17.junij 2019.

    To je dirkanje, kot pravi prvak Maquez, kot tudi v življenju, včasih nastradajo tisti, ki niso ničesar krivi in obratno.

  • sam50 13:28 17.junij 2019.

    Še najboljša sta bila naša komentatorja,ki bi za nesrečo najraje obsodila vse tri žrtve,Lorenca pa še celo dirko hvalila kot jima je to že v navadi....