Šport > Moto športi
17759 ogledov

Rossi šokiran, tudi Márquez upa, da gre za izmišljotino

marc marquez Epa
Trikratni svetovni prvak elitnega razreda Jorge Lorenzo (Honda) naj bi resno razmišljal o vrnitvi k nekdanji ekipi.

Po padoku razreda motoGP so zaokrožile govorice, da naj bi se Jorge Lorenzo po sami eni sezoni poslovil od Honde in se vrnil k Ducatiju, kjer bi prevzel mesto Jacku Millerju. 

Španski dirkač se pri Hondi nikakor ne znadje in niti približno ne more konkurati svetovnemu prvaku Marcu Márquezu.

Za nameček je poskrbel za incident na dirki v Španiji, kjer je s tvegano vožnjo iz dirke izločil Valentina Rossija, Mavericka Vinalesa in Andreo Doviziosa, nato pa na prostem treningu v Assnu utrpel še poškodbo vretenc, zaradi česar je izpustil že tri dirke, manjkal pa bo tudi v nedeljo na VN Avstrije.

nesreča lorenzo motogp | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Lorenzo ne najde skupnega jezika s Hondinim motociklom, ki je pisan na kožo njegovemu moštvenemu kolegu. Iz tega razloga naj bi se spogledoval s šokantno vrnitvijo k Ducatiju, čeprav v italijanskem moštvu trdijo, da se s Špancem niso pogovarjali.

jorge lorenzo | Avtor: Epa Epa

S tem so storili premalo, da bi pomirili strahove člana poltovarniške ekipe Jacka Millerja (Ducati). "Seveda me je pretreslo. Ni se lepo znajti v takšen položaju, še posebej če imaš dobre rezultate. A tudi motošport je posel, tako da se ne obremenjujem preveč," je povedal Avstralec, očitno prepričan, da govorice niso povsem brez osnove.

 | Avtor: Epa Epa

Novica je močno presenetila tudi Lorenzovega nekdanjega moštvenega kolega pri Yamahi Valentina Rossija. "Zagotovo so nas vse presenetile govorice o Ducatiju. Če pogledamo njegove rezultate, bi bila selitev morda smiselna. Jorge je imel veliko težav s Hondo, medtem ko je bil lani hiter z Ducatijem. Imel je nekaj smole, padcev in poškodb, a bil je hiter. Iz tega vidika bi bila selitev logična, vendar ne vem, če so govorice resnične."

 | Avtor: Epa Epa

"Na voljo mu je tovarniška Honda in prepričan sem, da je sposoben dirkati s tem motociklom. Res je imel obilico smole. Poškodba pred testiranji je bila katastrofalna zanj. Izpustil je Sepang, zato mu je bilo na dirkah precej težje. Časa ni bilo dovolj. Sledili so novi padci in poškodbe, tako da se je znašel v težkem položaju. Prepričan sem, da bo z več časa in kančkom sreče našel način, da spet postane konkurenčen," je dejal Rossi.

Jorge Lorenzo je na sedmih dirkah zabeležil pet uvrstitev in dva odstopa. Enkrat je bil 11., po dvakrat pa 12. oziroma 13. V skupnem seštevku je na skromnem 16. mestu.

Aktualni svetovni prvak Márquez srčno upa, da bo Lorenzo pri Hondi ostal vsaj od izteka pogodbe ob koncu naslednje sezone. "Vem samo to, da ima pogodbo sklejeno do leta 2020. Jorge je pač Jorge. Ni samo dober dirkač, ampak pravi šampion. Na razpolago ima šampionski motor. Mora se vrniti in se s Hondo zavihteti na vrh. Glede na njegov ego in ambicioznost pričakujem, da bo to poskušal storiti. Kdor se pridruži projektu, kakršen je HRC, je željan zmagovanja in boja za naslov svetovnega prvaka," je na kakovost Hondinega paketa še enkrat opomnil svojega rojaka.

Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice