Šport > Moto športi
3310 ogledov

Španec nad prvaka: "Marquez ne spoštuje nikogar."

Print Screen
Med Marcom Márquezom in Alexom Rinsom se je zaiskrilo med kvalifikacijami za VN Češke.

Najboljši motociklist na svetu Marc Márquez (Honda) se je na dirki razreda motoGP na Češkem sprehodil do šeste zmage v sezoni oziroma tretje na zadnjih štirih dirkah. 

Za Španca je bil to jubilejna 50. zmaga v elitnem motociklističnem razredu, kar ga uvršča na četrto mesto večne lestvice. Pred njim so samo še Avstralec Mick Doohan (54) ter Italijana Giacomo Agostini (68) in Valentino Rossi (89).

Márquez je odlično formo napovedal že na sobotnih kvalifikacijah, kjer se je veselil že 58. najboljšega startnega položaja; rekord, ki si ga trenutno deli z legendarnim Doohanom. 

Marc Marquez Brno motoGP Šport Brno v znamenju bratov Márquez

Sobotno merjenje moči je popestrilo tudi nekaj vroče krvi med Márquezom in Alexom Rinsom (Suzuki). Dirkača sta se najprej dotaknila na stezi, dvoboj pa se je nadaljeval na poti v bokse, kjer je Márquez z roko odrinil Rinsov motocikel, ker mu je rojak namerno zapiral pot. 

"Težko je, ker je Marc trenutno korak pred vsemi. Na gladkih gumah je bil noro hiter, vendar po mojem mnenju nima spoštovanja do drugih dirkačev. Dirka po svoje in se ne ozira na druge," je o dvoboju s svetovnim prvakom povedal Rins.

"Pojasnil vam bom, kaj se je zgodilo. V petem ovinku je zapeljal bolj na široko, z Jackom Millerjem sva bila tik za njim. Pogledal je nazaj in naju videl. Jack ga je prehitel, nato pa se je vrnil na linijo in zmotil mojo vožnjo. Nisem dirkal na vso moč, a bil sem precej hiter. Naslednji ovinek sem želel odpeljati po svoji liniji. Pustil mi je prostor, zato sem poskusil. Prišlo je do dotika, a po mojem je bila to njegova krivda. Če vozi počasi, mora pustiti dovolj prostora. V zadnjem ovinku je močno zaviral in me prehitel nazaj. Med vožnjo proti garaži sem bil pred njim in imel je premalo prostora, da bi se odpeljal mimo. Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi spustil plin," je dodal 23-letnik.

Márquez je zatrdil, da Rinsa ni vedel, sumi pa, da mu je rojak v boksih namerno zaprl pot. "Takšne stvari mi ne bodo kratile spanca," je dejal svetovni prvak. Na očitke o pomanjkanju spoštovanja pa je odvrnil: "S tem se seveda ne strinjam. To je njegovo mnenje."

Vodstvo dirke je Márqueza in Rinsa poklicalo na zagovor, po zaslišanju pa so pristojni sprejeli odločitev, da nadaljnji ukrepi niso potrebni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.