Šport > Moto športi
7808 ogledov

Šokirani Márquez ni mogel verjeti, kaj se je pravkar zgodilo

marquez Print Screen
Najboljši motociklist na svetu Marc Márquez je še drugič zapored klonil v zadnjem ovinku.

Sedemkratni svetovni prvak Marc Márquez (Honda) se je še drugič zapored moral zadovoljiti z drugim mestom, potem ko ga je konkurent, tako kot pred dvema tednoma, spet ugnal prav v zadnjem ovinku.

Potem ko ga je na Red Bull Ringu v Avstriji za las ugnal Andrea Dovizioso (Ducati), je bil v nedeljo na VN Velike Britanije za mišjo dlako od njega boljši Alex Rins (Suzuki).

Andrea Dovizioso in Fabio Quartararo motoGP Šport Odločitev v zadnjih metrih, dirko zaznamovala grozljiva nesreča

Dirkač Suzukija je dvoboj dobil v zadnjih metrih, ob prečkanju ciljne črte pa ju je z Márquezom ločilo pičlih 13 tisočink sekunde. Rins se je veselil druge zmage v sezoni, s katero se je zavihtel na tretje mesto skupne razvrstite. Márquez je z drugim mestom še povišal prednost pred Doviziosom, ki je v Silverstonu odstopil.

"Neverjetno!" je po zmagi žarel Rins. "To je bila nora dirka zame. Naredil sem nekaj napak in v prvem ovinku sem bil povsem blizu odstopu," je dodal. Dirko je začel s petega mesta, a se je hitro prebil na tretje, nato je prehitel še Valentina Rossija in v nadaljevanju dihal za vrat Márquezu.

marc marquez MotoGP Šport Márquez v boju za "pole" premagal Rossija

Svetovni prvak ga je v nekem trenutku povabil, naj prevzame vodstvo. "Začela se je igra. Marc je spustil plin in en krog sem vozil pred njim, nato sem ga spet spustil naprej. V zadnjem sektorju je bil hitrejši od mene, vendar sem skrival svoje šibke točke. Boljši sem bil v hitrih ovinkih in šikanah, toda v zadnjem sektorju je bil hitrejši pri pospeševanju iz treh počasnejših ovinkov. Na srečo sem se mu uspel dovolj približati," je pojasnil.

rins marquez | Avtor: Epa Epa

Sicer je Rins v zadnjem ovinku kar dvakrat premagal slavnejšega rojaka. "Naredil sem veliko napako. Mislil sem, da je predzadnji krog že zadnji, zato sem ga poskusil prehiteti po zunanji strani," je pogumen manever opravičil Španec in dodal: "Ko je po prečkanju ciljne črte nadaljeval z dirkanjem, se mi je posvetilo, da je do konca še en krog."

jorge lorenzo MotoGP Šport Lorenzo pomiril Rossijeve in Márquezove strahove

Márquez je sicer vodil večji del dirke, a je bil vseskozi pod velikim pritiskom. "Imam miselnost zmagovalca. Tudi če izgubim igro na PlayStationu, me bo to jezilo. Seveda sem jezen, da sem izgubil v zadnjem ovinku," je priznal.

"Na tem dirkališču imamo vedno težave. Smo v najtežjem delu prvenstva, a smo vseeno zabeležili dve drugi mesti. Zmage niso moja prioriteta. Glavni cilj je osvojitev prvenstva," je dodal Márquez.

Primerjal je tudi občutke ob dveh zaporednih porazih tik pred ciljno črto. "Tudi današanji poraz me boli, vendar sem pridobil 20 točk v skupnem seštevku. Težje mi je bilo pred dvema tednoma," je zatrdil.

marquez dovizioso Vredno ogleda Šport Dovizioso priznal, kaj je med epskim dvobojem počel Márquezu

Tekmeca se je lotil taktično, vendar je od strategije kmalu odstopil. "Težko sem se branil, ker nisem poznal njegovih šibkih točk. Sredi dirke sem mu poskušal samo slediti in varčevati z gumami ter gorivom, vendar je začel popuščati. Izgubljala sva sekundo na krog, približevati se nama je začel Mavericks Vinales. Takrat sem si rekel 'ok, ni mi mar za zmago, želim osvojiti čim več točk'. Če bi ostal za njim, bi morda osvojil samo 16 točk. V preteklih sezonah je bila moja strategija, da napadem v zadnjih petih krogih, a zdaj sem v drugačnem položaju. Če želiš dobiti vojno, moraš izgubiti tudi kakšno bitko," je sklenil Márquez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.