Le dva kandidata za EP 2024

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropska nogometna zveza Uefa je danes uradno potrdila, da se bosta za organizacijo evropskega prvenstva 2024 potegovali Nemčija in Turčija, ki sta edini 3. marca, ko je potekel rok za oddajo kandidatur, oddali potrebno dokumentacijo.
Oglej si celoten članek

Nemčija je evropsko prvenstvo gostila leta 1988, leta 2006 pa svetovno prvenstvo. Turčija do zdaj še ni gostila EP.

"Zame je bilo pomembno, da sem osebno predstavil kandidaturo Uefi. Prepričani smo, to pravimo iz naših izkušenj, da naša trenutna infrastruktura in razmere v Nemčiji, zagotavljata ekonomsko uspešen in predvsem prvorazredni turnir," je dejal predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel.

"Upamo, da bomo v četrtem poskusu uspešni," je povedal prvi mož turške nogometne zveze Yildirim Demiroren, ki je imel v mislih prejšnje tri neuspešne kandidature Turčije za organizacijo turnirjev. "V zadnjih nekaj letih smo zgradili 32 novih stadionov ali pa jih še gradimo. S tem Turčija dokazuje, da je na tem področju med vodilnimi državami sveta," je dodal.

Nemčija in Turčija morata končno dokumentacijo oddati do 27. aprila 2018, septembra istega leta pa bo Uefa razkrila, katera država bo gostila EP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.