Šport > Nogomet
15 ogledov

Le dva kandidata za EP 2024

Euro 2016, finale, Francija, Portugalska EPA
Evropska nogometna zveza Uefa je danes uradno potrdila, da se bosta za organizacijo evropskega prvenstva 2024 potegovali Nemčija in Turčija, ki sta edini 3. marca, ko je potekel rok za oddajo kandidatur, oddali potrebno dokumentacijo.

Nemčija je evropsko prvenstvo gostila leta 1988, leta 2006 pa svetovno prvenstvo. Turčija do zdaj še ni gostila EP.

"Zame je bilo pomembno, da sem osebno predstavil kandidaturo Uefi. Prepričani smo, to pravimo iz naših izkušenj, da naša trenutna infrastruktura in razmere v Nemčiji, zagotavljata ekonomsko uspešen in predvsem prvorazredni turnir," je dejal predsednik nemške nogometne zveze Reinhard Grindel.

"Upamo, da bomo v četrtem poskusu uspešni," je povedal prvi mož turške nogometne zveze Yildirim Demiroren, ki je imel v mislih prejšnje tri neuspešne kandidature Turčije za organizacijo turnirjev. "V zadnjih nekaj letih smo zgradili 32 novih stadionov ali pa jih še gradimo. S tem Turčija dokazuje, da je na tem področju med vodilnimi državami sveta," je dodal.

Nemčija in Turčija morata končno dokumentacijo oddati do 27. aprila 2018, septembra istega leta pa bo Uefa razkrila, katera država bo gostila EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.