Le dva premagala Štuhčevo

Foto: EPA
Foto: EPA
Ilka Štuhec je po osvojenih denarnih nagradah v sezoni 2016/2017 zaostala le za Mikaelo Shiffrin in Marcelom Hirscherjem.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka v sezoni svetovnega pokala 2016/17 Ilka Štuhec je zgolj z denarnimi nagradami za vrhunske dosežke na tekmah svetovnega pokala zaslužila 414.314 švicarskih frankov (385.683 evrov), kar jo uvršča na tretje mesto v absolutni kategoriji, tako med ženskami kot moškimi.

Pred Štuhčevo sta se uvrstila le zmagovalca zime Američanka Mikaela Shiffrin in Avstrijec Marcel Hirscher. Shiffrinova je na vrhu ženske denarne lestvice z nagradami zbrala vsega skupaj 597.692 švicarskih frankov (556.274 evrov), medtem ko je Hirscher, največji zaslužkar med alpskimi smučarji, z nagradami zaslužil 528.878 švicarskih frankov (492.254 evrov). Gre seveda za ''kosmate'' zneske, brez obračunanega davka, ki je za vsako od držav drugačen.

Štuhčeva je v sezoni nanizala sedem zmag in 13 uvrstitev na stopničke, naslov svetovne prvakinja in dva mala globusa. Več zmag od 26-letne Štajerke je zbrala le Shiffrinova, ki je bila najuspešnejša v sezoni z 11 zmagami ter naslovom slalomske svetovne prvakinje in dvema globusoma, velikim in malim slalomskim.

Hirscher je na vrhu moške razpredelnice zbral šest zmag v svetovnem pokalu, skupno 16 uvrstitev na stopničke, naslova svetovnega prvaka v slalomu in veleslalomu ter tri globuse, velikega in mala za zmago v seštevkih veleslaloma ter slaloma.

Tretja med alpskimi smučarkami po zaslužku je Švicarka Lara Gut (288.946 evrov), kljub temu da je zaradi poškodbe kolena, poškodovala se je februarja na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, izpustila zaključni del tekmovanj. Pri moških pa sta se na drugo in tretje mesto uvrstila Norvežana Henrik Kristoffersen (274.343 evrov) in Kjetil Jansrud (263.848 evrov).

Foto: EPA marcel hirscher mikaela shiffrin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:18 20. Marec 2017.

    Bravo Ilka

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.