Le ena Rusinja v Riu?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Šef ruske atletske zveze Dimitrij Šljahtin pravi, da jim ni jasno, kdo od njihovih atletov bo lahko nastopil na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, potem ko je Mednarodna atletska zveza (IAAF) v petek glasovala za nadaljevanje suspenza ruskih atletov po državno spodbujenem dopingu in korupciji v atletiki.
Oglej si celoten članek

Toda kljub kazni je IAAF pustila odprta vrata za Rio določenim ruskim športnikom, in sicer tistim, ki vadijo v tujini. Dimitrij Šljahtin je dejal, da bi te zahteve izpolnjevala le ena atletinja: "Če je tako, da lahko nastopijo le tisti, ki vadijo v tujini, potem imamo na voljo le eno atletinjo. Darjo Klišino, skakalko v daljino."

Dodal je, da bo ruska zveza IAAF poslala zahteve po dodatnih pojasnilih in če lahko preverijo, ali lahko za Rusijo nastopijo tisti, ki vadijo v Kirgizistanu in na Portugalskem. "Kaj pomeni zunaj Rusije?" je dejal trener ruske državne reprezentance Jurij Boržakovski na dan odprtja ruskega državnega prvenstva v Čeboksariju. "Tri mesece smo vadili na Portugalskem. Če IAAF sprašuje konkretneje, potem verjetno govori o atletih, ki vadijo v tujini posebej in niso del ruske reprezentance," je še povedal Boržakovski.

Petindvajsetletna Darja Klišina vadi na akademiji v Bradentonu na Floridi, ki je znana predvsem po ustvarjanju vrhunskih golfistov in teniških igralcev. Klišina, dvakratna evropska dvoranska prvakinja, ni prišla v rusko izbrano vrsto za OI 2012 v Londonu. Tako bi bile igre v Riu njene prve.

Šljahtin je poudaril, da bo njihova atletska zveza podprla svoje športnike, tudi skakalko s palico Jeleno Isinbajevo, ki je zahtevala, da tožijo IAAF. Ruska zveza bo to najverjetneje tudi naredila, ko dobi zaključno poročilo IAAF, je zaključil Šljahtin. Isinbajeva je tudi poudarila, da ne bo nastopila pod nevtralno zastavo, kot so na petkovem zasedanju odločili predstavniki IAAF, ki so tako možnost pustili za dopinško "čiste" ruske atlete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.