Le kaj bi z Lewom in Zidanom?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pri Blackburnu niso želeli kupiti Lewandowskega, saj naj bi bil predrag. A to ni bila edina napaka, ki so si jo privoščili pri angleškem klubu.
Oglej si celoten članek

"O tem razmišljam vsakič, ko ga vidim igrati," je dejal sedanji trener West Hama Sam Allardyce, ki je v preteklosti vodil tudi Blackburn. Ta je že leta 2009 v Roverse želel pripeljati Roberta Lewandowskega, ki je v poljski ligi pridno zabijal za Lech iz Poznana. Big Sam je upravo zaprosil naj že takrat poljskega reprezentanta pripelje v klub, a se je ta odzvala, da je napadalec predrag.

Prestop naj bi bil takrat vreden 4 milijone evrov. Začuda so se v klubu odločili za Hrvata Nikolo Kalinića, ki je stal sedem milijonov evrov, nato pa je v dveh sezonah zabil prav toliko ligaških golov. Kasneje je bil prodan v Dnipro. Blackburn je nato izpadel v drugo angleško ligo, v tej sezoni pa je 17. v 24-članskem prvenstvu Championship. Pred tekmeci, ki jim trenutno grozi izpad v tretji razred angleškega nogometa, ima štiri točke prednosti. 

Vendar Lewandowski niti ni največja napaka Roversov. Sredi 90-ih let se je tedanji trener Kenny Dalglish z Bordeauxom že dogovoril za prestop Zinedina Zidana, a v klubu so se rogali Škotu in mu dejali: "Kaj bomo s tem Zidanom, saj imamo Tima Sherwooda?"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.