Šport > Nogomet
56 ogledov

Le kaj bi z Lewom in Zidanom?

Blackburn Reuters
Pri Blackburnu niso želeli kupiti Lewandowskega, saj naj bi bil predrag. A to ni bila edina napaka, ki so si jo privoščili pri angleškem klubu.

"O tem razmišljam vsakič, ko ga vidim igrati," je dejal sedanji trener West Hama Sam Allardyce, ki je v preteklosti vodil tudi Blackburn. Ta je že leta 2009 v Roverse želel pripeljati Roberta Lewandowskega, ki je v poljski ligi pridno zabijal za Lech iz Poznana. Big Sam je upravo zaprosil naj že takrat poljskega reprezentanta pripelje v klub, a se je ta odzvala, da je napadalec predrag.

Prestop naj bi bil takrat vreden 4 milijone evrov. Začuda so se v klubu odločili za Hrvata Nikolo Kalinića, ki je stal sedem milijonov evrov, nato pa je v dveh sezonah zabil prav toliko ligaških golov. Kasneje je bil prodan v Dnipro. Blackburn je nato izpadel v drugo angleško ligo, v tej sezoni pa je 17. v 24-članskem prvenstvu Championship. Pred tekmeci, ki jim trenutno grozi izpad v tretji razred angleškega nogometa, ima štiri točke prednosti. 

Vendar Lewandowski niti ni največja napaka Roversov. Sredi 90-ih let se je tedanji trener Kenny Dalglish z Bordeauxom že dogovoril za prestop Zinedina Zidana, a v klubu so se rogali Škotu in mu dejali: "Kaj bomo s tem Zidanom, saj imamo Tima Sherwooda?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.